HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.16. 12:47 YouOnLine

Répa falatkák (húsvéti túrókrémes rolók)

 

A sajtós vagy túrókrémes rolót sok mindenkinek kedvenc desszertje. Most viszont húsvéti küllembe öltöztetjük ezt a finom különlegességet.

 

25375_repa-falatkak_n.jpg

Hozzávalók:

    • kb. 12 darabhoz:
    • 40 dkg leveles tészta
    • 1 db tojás
    • sütőrudak
    • A töltelékhez:
    • 30 dkg tehéntúró
    • 10 dkg krémsajt
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 1-2 evőkanál majonéz
    • 1 marék reszelt sajt
    • piros paprika ízlés szerint
    • A díszítéshez:
    • friss kapor

 

25378_repa-falatkak1.jpg

 

 

Elkészítés

A leveles tésztát lisztes felületen vékonyra kinyújtom. Kb.1-1,5 cm csíkokra vágom. A tésztacsíkokat kis átfedéssel rátekerem a sütőrudakra úgy, hogy a rúd vége üres legyen. Ha teljesen betekernénk a rudat, a tészta rásülne, és nem jönne le róla. Az elejét is úgy kell alakítani, hogy ne legyen lyuk, hanem hegyes vége, különben kifolyik a töltelék.

A tésztatekercseket bekenem minden oldalról felvert tojással. Érdemes odafigyelni, hogy minden oldala meg dudora legyen bekenve tojással, mert akkor lesz szép, egyenletes sárga színe. Sütőpapírra teszem, és 200 fokon (alul-felül sütés) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Ha kész, még melegen, óvatosan leszedem a tekercseket a rudakról, hagyom teljesen kihűlni.

A töltelékhez a túrót egy elektromos kézi habverővel szép simára keverem. Hozzáadom a többi alapanyagokat, és sűrű, krémszerű tölteléket készítek. A tejföl és a majonéz mennyisége a túró állagától függ, milyen száraz vagy zsíros. Ha túl keményre sikerül a töltelék (mert száraz a túró), tejföllel lehet hígítani. Bekanalazom a tölteléket a habzsákba, és megtöltöm vele a *répákat*. A végét kaporral díszítem.

Megjegyzés:

A sütőrudat nem kell bekenni semmivel, mert a leveles tészta nem ragad. Hogy a répának még intenzívebb színe legyen, igazi répa szín, akkor a tojás helyett a nyers tésztatekercseket be lehet kenni narancssárga ételfestékkel. A tésztatekercseket lehet 1-2 nappal korábban is kisütni, de a kaprot csak a tálalás előtt érdemes belerakni, mert akkor friss lesz, és nem fog összefonnyadni.

A receptet és a fotót Dijuka küldte. Köszönjük!

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

 

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása