HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.25. 11:11 YouOnLine

Itt a tavasz: készíts egyedi virágkaspót!

 

Lassan orgonaillatba burkolóznak a kertek és a kis utcák, a kertészkedők pedig már nagyban palántáznak – vagy már túl is vannak rajta. Ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy magunkénak tudhassunk egy kisebb-nagyobb földdarabot, akkor sem kell lemondanunk a növények nyugtató zöldjéről, a virágillatról vagy akár a saját termelésű paradicsomról. És még virágtartót is készíthetünk hozzájuk, igazán egyedieket!

Akár csak egy ablakpárkányunk legyen, akár egy erkélyünk – mázlista teraszosok! -, az interneten számtalan ötletet találhatunk arra, hogyan keretezzük be és emeljük ki még inkább növényeink fényét és szépségét. Ezekből szemezgettünk mos nektek, hétvégi projektnek bármelyik tökéletes!

kaspo8.jpg

Ezek a kedves cica virágtartó nem másból készülnek, mint műanyagpalackból. 

 

 

kaspo1.jpg

 

Ha kapunk a fenti képen látható, aprócska papírmasé labdacsokat, némi festékkel csodás kis tartókat kreálhatunk belőlük főleg pozsgásaink, kaktuszaink számára. A vizet kissé nehezen bírják, bár ezen némi lakkal lehet segíteni.

 

kaspo2.jpg

 

Csak unalmas, agyag virágcserepeink vannak otthon? Semmi gond. Válasszunk egy meglepő színű festékspray-t alapnak, aztán egy sablon segítségével alakítsuk kedvünk szerint egyedire a cserepet.

 

kaspo3.jpg

 

Ha nincs otthon elég padlófelület vagy túl keskeny a párkány, akkor sincs gond, csak legyen otthon némi bőrünk – vagy műbőrünk. Ilyen pofás kis függőkaspót rittyenthetünk belőle.

 

kaspo4.jpg

 

Szereti a család a minőségi borokat? Annyira, hogy ládával fuvarozzuk haza? Akkor az üvegek felbontása után se dobjuk ki az értékes faládát! Kell bele némi szigetelés, de aztán fantasztikus növénykertet ültethetünk bele! Figyelem, fűszernövények termesztésére is alkalmas! Kerekekkel felszerelve még mobil is.

 

kaspo5.jpg

 

Ritka vendég a magyar családok asztalán a kókuszdió, de ha mégis volt hozzá szerencsénk és a héja még megvan, akkor essünk neki egy fúróval. Aztán csak néhány geometrikus ecsetvonás, és már kész is a stílusos függőkaspó.

 

kaspo6.jpg

 

A geometrikus mintákkal nem lőhetünk mellé: mindig divatosak és mindig jól mutatnak. Ezt a kaspót pedig gyerekjáték elkészíteni, csak ecset, festék és saját kézzel készítésű sablon kell hozzá.

 

kaspo7.jpg

 

Végezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy olykor az a legszebb, ami egyáltalán nem odaillő. Egy szép címkéjű konzervdoboz például nem az a látvány, amit a csodakaspók korszakában várnánk egy erkélyen, de ez itt speciel nem is az. Hanem egy chips doboza, bevonva papírral, konzervdoboznak álcázva.

 

 

Forrás: www.talpigno.hu

Szólj hozzá!

Címkék: otthon


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása