HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.03.03. 18:38 YouOnLine

Grillezett gomolya néhány apró finomsággal

 

A kedvenc ételeim közé tartozik a grillezett sajt, de a grillsajtként árult borzalmakat nem tudom megenni, szerintem el sem lehet rágni. A gomolya viszont gyönyörűen pirul, egyben marad, ideális grillsajt.

Az egész étel kereken öt perc alatt elkészül, így ideális hétköznapokra, de akár lustálkodós szombatokra is. Ha valakinek nagyon hiányzik belőle a hús, dobhat néhány szelet sonkát a sajt mellé.

Hozzávalók (2 adag):

20 dkg gomolya sajt
vegyes saláta
néhány szem szőlő
1 marék dió
1 evőkanál
méz
fél citrom
olívaolaj

5550990_45f3b4ab456973cd1914fdcf036c8a09_wm.jpg

Elkészítés:


1. Mindenekelőtt nyissuk nagyra az ablakot.

2. Egy serpenyőt felforrósítunk, egy-két csepp olajat teszünk bele, majd beletesszük a sajtot 2-4 darabra vágva. Közepesre mérsékeljük a lángot, és nagyjából két percig nem nyúlunk a sajthoz, hogy jól megpiruljon az alja. Egy lapát segítségével megfordítjuk a sajtot, a másik felét is aranybarnára sütjük.
3. Közben a tányérokra halmozzuk a salátát. A fél citrom levét elkeverjük kétszeres mennyiségű olívaolajjal és egy nagy csipet sóval.
4. A félbevágott szőlőszemeket a salátára szórjuk, átemeljük a sült sajtokat a serpenyőből.
5. A serpenyőt papírtörlővel szárazra töröljük, beledobjuk a diót. Néhány perc alatt illatosra pirítjuk, lezárjuk a lángot, rácsurgatjuk a mézet, és átforgatjuk benne a diót.
6. Az öntetet az étel tetejére öntjük, végül rászórjuk a mézes diót is. Rögtön tálaljuk!

 

Forrás: www.divany.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása