A kedvenc ételeim közé tartozik a grillezett sajt, de a grillsajtként árult borzalmakat nem tudom megenni, szerintem el sem lehet rágni. A gomolya viszont gyönyörűen pirul, egyben marad, ideális grillsajt.
Az egész étel kereken öt perc alatt elkészül, így ideális hétköznapokra, de akár lustálkodós szombatokra is. Ha valakinek nagyon hiányzik belőle a hús, dobhat néhány szelet sonkát a sajt mellé.
Hozzávalók (2 adag):
20 dkg gomolya sajt
vegyes saláta
néhány szem szőlő
1 marék dió
1 evőkanál
méz
fél citrom
olívaolaj
só
Elkészítés:
1. Mindenekelőtt nyissuk nagyra az ablakot.
2. Egy serpenyőt felforrósítunk, egy-két csepp olajat teszünk bele, majd beletesszük a sajtot 2-4 darabra vágva. Közepesre mérsékeljük a lángot, és nagyjából két percig nem nyúlunk a sajthoz, hogy jól megpiruljon az alja. Egy lapát segítségével megfordítjuk a sajtot, a másik felét is aranybarnára sütjük.
3. Közben a tányérokra halmozzuk a salátát. A fél citrom levét elkeverjük kétszeres mennyiségű olívaolajjal és egy nagy csipet sóval.
4. A félbevágott szőlőszemeket a salátára szórjuk, átemeljük a sült sajtokat a serpenyőből.
5. A serpenyőt papírtörlővel szárazra töröljük, beledobjuk a diót. Néhány perc alatt illatosra pirítjuk, lezárjuk a lángot, rácsurgatjuk a mézet, és átforgatjuk benne a diót.
6. Az öntetet az étel tetejére öntjük, végül rászórjuk a mézes diót is. Rögtön tálaljuk!
Forrás: www.divany.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.