HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.03.06. 18:45 YouOnLine

Pástétomok házilag – jobb lesz, mint a bolti!

 

Lehet, hogy néha túlzásba esem, de mindig megnézem, hogy adott termékben mennyi az annyi. Emiatt májkrémet, kenőmájast nagyon ritkán veszek, mert meggyőződésem, hogy otthon sokkal finomabban elkészíthetjük magunknak ezeket. És ami a legfontosabb, hogy csak az van benne, amit mi beleteszünk.

 

Rozmaringos-paradicsomos májkrém

Hozzávalók 2-3 személyre:

•    1 fej közepes méretű vöröshagyma vékonyra csíkozva
•    2 ek vaj
•    3 ek olaj (ha van kacsa- vagy libazsírunk, azt használjuk)
•    2 gerezd fokhagyma
•    1 tk finomra aprított rozmaring
•    fél kg csirkemáj megmosva, szárazra itatva
•    fél doboz kockázott paradicsomkonzerv
•    frissen őrölt bors, só

A vajat közepes lángon összemelegítem az olajjal. Ráteszem a szeletelt hagymát, finoman sózom és szép barnára dinsztelem. Ráreszelem a fokhagymát, hozzáadom az aprított rozmaringot és fél percig együtt pirítom őket. Ráteszem a májakat és körbepirítom őket. Nem sózom, csak a végén, hogy ne keményedjen meg. Öntök alá fél deci vizet és fedő alatt 6-8 percig sütöm. Ezután hozzáöntöm a kockázott paradicsomkonzervet és további 3-4 percig forralom. Fontos, hogy ne süssük túl a májat, maradjon kicsit lilás, rózsaszínes. A végén ízesítsük borssal, sóval, majd az egészet turmixoljuk össze. Tegyük zárható fedelű üvegbe vagy műanyag dobozva, és hagyjuk kihűlni. Csak akkor fedjük le, ha már kihűlt. Tegyük hűtőbe. 2-3 napig eltartható. 

2.jpg

 

Currys-rozmaringos csirkepástétom

Ez a kence az egyik legjobb felhasználási módja a vasárnapról megmaradt csirkesültnek. Nincs sok hozzávaló, nincs vele macera, és remek érzéssel tölt el, hogy nem kell kétszer ugyanazt enni. Emellett vendégvárásra is kiváló választás, mert  csak pár pirítós és némi felaprított zöldség kell ahhoz, hogy elverjük vele a vendégsereg éhét. 

Hozzávalók 2-3 személyre:

•    40 dkg sült vagy főtt csirkehús felaprítva
•    2 ek vaj
•    fél tk aprított rozmaring
•    fél tk currypor
•    fél tk mustár
•    3 ek tejszín
•    só, frissen őrölt bors

Egy nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztok 1 ek vajat. Fél perc alatt átfuttatom rajta a rozmaringot és a curryt majd hozzákeverem a csirkehúst. Átforgatom és az egészet egy konyhai aprítóba teszem. (ha nincs, akkor egy olyan edénybe, amiben botmixerrel pürésíthetem) Hozzáadom a tejszínt , a vajat és a mustárt, sózom, borsozom, majd alaposan összepürésítem. Kóstolom, és ha kell, utóízesítem. Zárható fedelű dobozba kanalazom, és hűtőbe teszem. 2-3 nap alatt megeszem.

 

4.jpg

 

 

 

 

Szarvaspástétom, vörösborral beforralt mézes meggypürével Bodrogiéktól

A pástétom
Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg szarvas színhús
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • kakukkfű, rozmaring, tárkony
  • őrölt bors
  • őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg friss áfonya 

    A szalonnát kockára vágva kisütjük, majd a finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk az 1X1 cm-es kockára vágott szarvashúst, a fűszereket és a vörösbort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Forrón lepürésítjük, egy kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk, és még melegen hozzáadjuk a friss áfonyát, majd pástétomformába rakva kihűtjük. Célszerű szilikon formába tenni, mert azt szinte csak le kell húzni róla.

    A meggypüré
    Hozzávalók:

  • 20 dkg magozott meggy
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 10 dkg méz
  • csipetnyi frissen őrölt bors 

    A meggyet a borral és a mézzel visszaforraljuk, borssal fűszerezzük, majd lepürésítjük, és nagyobb lyukú szűrőn átnyomjuk. Lehűtjük, és tálaláskor a pástétomhoz kínáljuk.

 

6.jpg

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!


Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

Forrás: www.nlcafe.hu 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.