HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.03.30. 12:03 YouOnLine

A házasság és ami mögötte van

 

Ki ne emlékezne arra, hogy milyen érzések kerítik hatalmába az embert egy új kapcsolat kialakulásakor. Egy elkapott pillantás, egy kedves mosoly, egy váratlan üzenet, egy gyengéd simogatás képes egyetlen perc alatt megforgatni körülöttünk a világot. Gyomrunkban apró pillangók repdesnek, mosolyra húzódik az ajkunk és pár méterrel a föld felett lebegünk.  Odafigyelünk, előzékenyek vagyunk a másikkal. Könnyedén és minden erőfeszítés nélkül lessük a szerelmünk kívánságát.

 

Marriage_7_by_DeadLatura-515x190.jpg

 

De mi van utána?

Jönnek a dolgos hétköznapok, a szerelem lendülete alábbhagy, az apró figyelmességek elkopnak. Megszületnek a gyerekek, az addigi napi rutin felborul, a szerepek bővülnek. A férfi és a nő felvesz még egy feladatot, apa és anya is lesz belőle. A szabályok, a használati útmutató, ami eddig érvényes volt, most már egyre kevésbé működik.

Viták, idegesítő szokások, megbántások jönnek be a kapcsolatba, amit jobb a békesség alapon nem bolygatnak meg. A sérelmek elmélyülnek és ennek hatására elindul a kapcsolat a lejtőn.

 

De olyan szép volt minden régen!

Igen, akkor még nem esett a pár nehezére működtetni, hiszen a szerelem ereje vitte magával, de ha  a szerelem elmúlásával nem érkezik új útmutató a fiatal párhoz, akkor a sorozatos rossz válaszreakció elhidegülést, kölcsönös érdektelenséget hoz a biztonságot adó tisztelet és szeretet helyett.

 

Vissza lehet hozni a régi szép időket?

Azokat nem, de jó hír, hogy amennyiben tudatosan elkezdenek dolgozni a házasságukon, akkor egy csodálatos folytatásban lehet részük. A boldogságért dolgozni kell, épp úgy, mint egy ház felépítésekor. Nem elég  csak az építkezés elején odafigyelni, vagy csak  egy-egy részfeladatban teljesíteni, mert akkor a ház előbb-utóbb összeomlik. Mindvégig gondoskodni kell az állagáról.

Így van a házasságban is. Minden nap működtetni kell, mert amikor nem gondozzuk, azon a napon tulajdonképpen nincs is házasságunk.

Az évek elteltével, a feladatok megszaporodása mellett is kell, hogy gondoskodjunk párunkról, társunkról, mint ahogyan azt a fehér ruhában meg is ígértük egykoron…

 

A házasság hete Angliából induló kezdeményezés, Valentin nap környékén egy hétig olyan előadásokat, programokat szerveznek, melyek erősíti a házasságról alkotott képet, kiemelik a házasság fontosságát. Szerencsére ennek a kezdeményezésnek Magyarországon is vannak követői.

 

Forrás: minelli.hu 

1 komment

Címkék: szerelem/kapcsolatok


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.30. 13:16:56

A mai idők legfontosabb feladata a házasság megvédelme, ugyanis tisztátalan erők el akarják lopni. Különösen a homoklobbi ezirányú
tevékenysége hihetetlenül veszélyes.

Anglia már elesett.