HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.03.31. 10:31 YouOnLine

Kezdjük a hetet egy jó csikés recepttel. Tudod mi az a bújtatott csirke?

 

A csirkemell messze a legjobban variálható fogás, nem túl jellegzetes íze miatt szinte mindennel finom lehet, próbáld ki ilyen változatban!

A csirkemellet szinte bármibe bújtathatod, egyszerű sajtos bundába, vagy leveles tésztába, vagy van, aki a búbos pecsenyéhez hasonlóan készíti, ez a mostani a baconös, őzgerinces változat.
Ha nincs őzgerinc formád, akkor se csüggedj, vágd kis szeletekre a húst és külön-külön csomagold be őket!

 

bujtatott_1.jpg

 

Baconbe bújtatott csirke

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
25 dkg bacon
15 dkg csiperke gomba
15 dkg sajt - trappista, vagy gouda
3 tojás
4 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 fél csokor friss petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
olívaolaj

 

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, majd vágd nagyjából egyforma méretű csíkokra, a fokhagymát törd egy kis olívaolajba, adj hozzá sót és őrölj bele egy kis borsot, majd ezzel a keverékkel jól dörgöld be a csirkemell csíkokat, aztán az egészet tedd félre. A gombát, a petrezselymet és a hagymát kockázd fel minél apróbbra, majd tedd őket egy tálba, üsd rájuk a tojásokat, reszeld hozzájuk a sajtot, sózd és borsozd, majd a liszttel és tejföllel keverd össze az egészet.

Ha nem elég sűrű, még mehet hozzá egy kis liszt. Végy elő egy őzgerinc formát, a bacon szeletekkel béleld ki úgy, hogy fent is maradjanak kilógó részek. A húst keverd össze a gombás keverékkel, majd tedd a formába és végül hajtsd rá a formából kilógó bacont, ha befedi teljesen, akkor jó. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, fedd le egy alufóliával a húst, majd körülbelül fél óráig süsd így, majd további 20 percig fedetlenül, addigra szépen átsül.

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

Forrás: www.femina.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.