HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.01. 16:08 YouOnLine

Ne dobd ki a kenyeret! – Ötletek újrahasznosításra

 

A száraz kenyér, kifli, kalács a legjobban újrahasznosítható alapanyagok. Nemcsak bundáskenyeret vagy pirítóst lehet belőle készíteni, hanem a fehér kenyér beléből remek házi zsemlemorzsát, vagy pirítva (sajttal megszórva) krutont, melyet levesbetétként kínálhatunk, vagy a következő finomságokat.

 

Parmezános bundáskenyér muffin

• 4 tojás
• 1 ek. tejföl, joghurt
• 2 szelet szikkadt (barna) kenyér
• fél kápia paprika
• 1 csokor petrezselyem
• 3 dkg reszelt parmezán
• Só
• Frissen őrölt bors
• Szilikon (muffin)sütő

A tojásokat megmossuk, feltörjük, és villával a tejföllel, joghurttal felverjük, sózzuk, belereszeljük a parmezánt és a kockára vágott paprikával, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A szikkadt kenyeret felkockázzuk, majd a tojással összeforgatjuk és a masszát a szilikonos formába merjük, majd 180 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt pirosra sütjük. Kicsit meg is emelkedik. Újramelegíthető sütőben, mikróban.

1.jpg

Túrós kalácsfelfújt

• 30 dkg kalács
• 15 dkg túró
• 3 tojás
• fél l tej
• 8 dkg cukor
• 20 dkg mirelit eper

A tejet meglangyosítjuk, beledobjuk a vajat. A tojásokat a cukorral felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a vajas tejet és a túrót. A kalácsszeleteket egy kivajazott kerámiatálba fektetjük, majd ráöntjük a tejes krémet, és kicsit bele is nyomkodjuk, hogy felszívja a kalács a tejes keveréket. Az epreket elosztjuk a tálban, majd 180 fokon pirosra sütjük.

 

5.jpg

 

Rukola saláta fetával és kenyérrel

• 10 dkg rukola
• 1 kígyóuborka
• 1 kápia paprika
• 1 paradicsom
• 10 dkg feta
• 6 ek. olaj
• 4 ek. fehérborecet
• Só


A zöldségeket megmossuk, előkészítjük. A paradicsom csumáját kivágjuk, és felkockázzuk, a paprikát és az uborkát szintén kockára vágjuk. A rukolával elkeverjük. Az öntetet botmixerrel elkeverjük, majd a salátával szintén elkeverjük. A fetát rámorzsoljuk, a kifliket megpirítjuk a salátához.

 

3.jpg

 

 

TIPP: ha nem böjtölünk, ehetjük több kenyérrel, így a toszkán kenyérsalátát, a panzanellát készítjük el. Kenyér, uborka, paradicsom, fokhagyma, lila hagyma és az öntet (lsd. a receptben). Bekever, pihentet fél órát, majd elfogyaszt.

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

Forrás: www.nlcafe.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.