HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.03. 18:46 YouOnLine

Sajtmánia: 3 gyors recept

 

Sajttal főzni hálás feladat. Meleg, nyúlós falatok, méghozzá gyorsan. Ízbolygó legjobb sajtos receptjei következnek.

 

4 (1)_1.jpg

Csicsókakrémleves gorgonzolával, dióval

Hozzávalók:
1 kg csicsóka
1 nagyobb hagyma
4 ek olaj
7 dl zöldségalaplé (vagy víz)
10 dkg gorgonzola

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
10 dkg dió
A csicsókát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. A csicsókát is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk. A gorgonzolát belemorzsoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára aprítjuk, és a levesre szórva tálaljuk.

 

5 (1)_1.jpg

 

Spenótos-sütőtökös farfalle ricottával

Hozzávalók:
20 dkg nyers sütőtökbél
1 hagyma
3 ek olaj
30 dkg friss vagy mirelit leveles spenót
1 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors
25 dkg ricotta
1 dl tejszín
10 dkg paremezán
40 dkg tészta


A sütőtök belét felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot. Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk a tököt, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a ricottát és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a szósszal, és parmezánnal meghintve tálaljuk.

 

3 (2)_1.jpg

 

Fűszeres camembert a sütőből

Hozzávalók:
személyenként 1 kerek camembert
camemberenként:

2 gerezd fokhagyma
néhány ág kakukkfű
1 ek olivaolaj
1 ek fehérbor
frissen őrölt bors


A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy a sajtok beleférjenek. A sajtok tetejét késsel kilyuggatom, majd fokhagymacsíkokat tömködök a lyukak egy részébe, a másik részébe kakukkfűágacskákat. Mindegyik sajtra lottyantok 1-1 ek olivaolajat és fehérbort, majd az alufóliát buggyosan összefogomt. Sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. A batyukból tunkolhatjuk friss kenyérrel. Ha autentikusak szeretnénk lenni, baguettel.

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

Forrás: www.nlcafe.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.