HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.05. 11:58 YouOnLine

Áfonyás palacsinta mennyei krémsajtos töltelékkel

 

Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet, tartja a végtelenül bölcs mondás.

 

afonyas-kremsajtos_palacsinta_1.jpg

 

Áfonyás-krémsajtos palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg áfonya
20 dkg liszt
17 dkg krémsajt
2,5 dl tej
3 evőkanálnyi citromlé
2 tojás
3 teáskanálnyi olvasztott vaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 rúd vanília
1 citrom héja

Elkészítés ideje:
40 perc.

Elkészítés menete:

Mint ahogyan az összetevőkből is láthatod, ez nem a megszokott palacsintatészta lesz, de ne csüggedj, az íze kárpótolni fog az első ijedelemért. Kezdd azzal, hogy a tejbe teszel egy evőkanálnyi citromlevet, és félreteszed. Ezután a száraz összetevőket mérd ki egy tálba, tehát a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat szedd ketté. Egy másik tálban keverd össze a citromos tejet, a tojások sárgáját a krémsajttal, a maradék citromlével és a citromhéjjal, na meg persze kapard hozzájuk a vaníliát is. Keverd össze őket jó alaposan, majd folyamatos keverés mellett szórd hozzájuk a száraz összetevőket is.

A tojásfehérjéket verd fel, de ne teljesen keményre, majd add a krémhez őket. Ha túl sűrű lett, akkor egy kis tejjel hígítsd, ha túl sűrű, használj még egy kis lisztet. Forrósíts fel egy serpenyőt, aztán állítsd alatta közepesre a lángot, és önts rá egy palacsintányi adagot a masszából, folyasd szét a serpenyőben, majd szórj rá pár áfonyát és önts rá egy kisebb adag masszát. Ha már megsült annyira, hogy meg tudd fordítani, fordítsd meg, aztán egy perc múlva szedd tányérra. Ezt a folyamatot ismételd, amíg a massza el nem fogy.

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

Forrás: femina.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.