HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.10. 08:34 YouOnLine

Frittata: 3 egyszerű reggeli különlegesség

Rántottát mindenki tud készíteni, na de frittatát!... :)

 

Krumplis-baconos frittata

37040.krumplis_baconos_frittata.w.jpg
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1 diónyi salotta hagyma • 5 deka bacon • 2 deka vaj • 1 evőkanál olívaolaj • 40 deka burgonya • maréknyi reszelt parmezán • 3-4 db aszalt paradicsom • 4 tojás • 0,5 deci tejszín • só • bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A burgonyát reszeld le nagy lyukú sajt­reszelőn.

3. A vajat és olívaolajat melegítsd fel serpenyőben. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a bacont és a reszelt burgonyát. Pirítsd 10 percig.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt, a reszelt parmezánt és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt burgonyát keverd a tojáshoz és öntsd a masszát egy kivajazott sütőformába.

6. Süsd 25 perc alatt készre. Melegen tálald.

 

Spenótos-ricottás frittata

37039.frittataspinach.w.jpg
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók 7 muffinhoz: 1 diónyi salotta hagyma • 15 deka friss spenót • 1 gerezd fokhagyma • 2 deka vaj • 10 deka ricotta • 3 tojás • 0,5 deci tejszín • só • bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.

3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a spenótot és a zúzott fokhagymát. Pirítsd pár percig, amíg a spenótlevelek összeesnek. Sózd, borsozd ízlés szerint.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a ricottát és a tejszínt.

5. A kihűlt spenótot keverd a tojáshoz és oszd el a masszát 7 darab kivajazott muffinformába.

6. Süsd kábé 10 perc alatt készre a mini frittatákat.

 

Kolbászos-paradicsomos frittata

37041.kolbaszos_frittata.w.jpg


Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 2–4 adaghoz: 1 diónyi salotta hagyma • 5 deka kolbász • 2 deka vaj • paradicsom • 3 tojás • 1,25 deci tejszín • só • bors

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben.

3. Futtasd meg az apróra vágott hagymát a vajon, majd add hozzá a kolbászt és pirítsd pár percig.

4. A tojásokat verd fel, majd keverd hozzá a tejszínt. Sózd, borsozd ízlés szerint.

5. A kihűlt kolbászt keverd a tojáshoz és öntsd az egészet egy kivajazott sütőformába.Felkarikázott paradicsommal szórd meg a masszát.

6. Süsd kábé 20 perc alatt készre. Melegen tálald.

Tipp:
Ha kerek formában sütöd a frittatát, akkor koktélparadicsomból formázhatsz rá szemet és szájat is. A kisült frittatára pedig haj gyanánt szórhatsz petrezselymet.

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

Forrás: www.evamagazin.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.