HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.16. 11:07 YouOnLine

Szerda van, így érkeznek Edit újabb tippjei

Edit 5 tippje

 

Apró furfangok, "műhelytitkok", melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatsz valamit, nem közismertek.

Remélem, hogy ezek a tippek, trükkök, praktikák megkönnyítik majd a háztartásbeli sürgést-forgást.

 

Mit, mivel, hogyan?

Olyan egyszerű ötletet nyújtok minden szerdán, amely egyeseknek talán csak emlékeztető-gyűjtemény, másoknak viszont valóban hasznos tanácsok lehetnek.

Biztos lesznek közöttük olyanok, amelyekről már nagyanyáink se tudnák megmondani, kitől örökölve alkalmazták, másokat viszont megváltozott, felgyorsuló életformánk új anyagai, új kívánalmai hoztak létre.

 

Mára a következő 5 tippet hoztam, figyelembe véve a Húsvét közeledtét is:

 32091_600takaritas2.jpg

 

Mit tegyünk, hogy a mártás és a puding ne bőrösödjön?

- Rögtön főzés után olvasztott vajat vagy tejfölt tegyünk rá, keverjük meg gyengén; a föl és a hab eltűnik a tetejéről.

- Szórjunk porcukrot az édes étel tetejére közvetlenül azután, hogy a tálalóedénybe tettük, így nem képződik föle.

 

Hogyan szeleteljük a friss kenyeret vagy kalácsot?

- Így Húsvétkor sokunknak meggyűlik a baja a friss kalács szeletelésével. A meleg kenyeret, kalácsot vagy a süteményt forró késsel szeleteljük fel, így az könnyen vágható lesz.

 

Hogyan bánjunk a tojással?

- Ha nem akarjuk, hogy a tojás főzés közben megrepedjen, a tompa végén szúrjuk meg egy vékony tűvel.

- Ha a tojásokat kanállal helyezzük a már lobogó vízbe, elkerülhetjük, hogy megreped a héja.

- a repedt tojást is hibátlanra főzhetjük, ha a vízbe kevés ecetet teszünk. így még a fehérje sem folyik ki.

 

A sütemény, kalács tárolása

- Húsvét után is biztos bőséggel marad még sütemény vagy kalács. A fémdobozban tárolt maradékok frissek maradnak, ha mellé teszünk egy fél almát.

- A kalács frissen vágott felére tűzzünk fogpiszkálóval egy szelet friss kenyeret, így az nem fog kiszáradni.

 

Hogyan távolíthatjuk el a zsír- és olajfoltokat?

- A zsírpettyre azonnal szórjunk sót. A só beszívja a zsírt és így nem marad folt.

- A foltot megszórhatjuk hintőporral is. Dörzsöljük jól és hagyjuk rajta addig, míg a foltot beszívta. Keféljük le és dörzsöljük át nedves kendővel.

- A borotvahab kiemelkedően hatásos kárpittisztító!

 

Foltmentes Húsvétot kívánok, jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel!

 

Edit

Szólj hozzá!

Címkék: otthon Edit tippjei


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.