HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

január 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.17. 11:13 YouOnLine

Húsvéti menütippek az Avanti Champs szakácsától

 

Lassan itt a Húsvét, és már azon aggodalmaskodsz, mit süss- főzz a vendégseregnek? Egy húsvéti menüt mutatunk be, amivel biztos sikert aratsz!

 

Zsenge bárányborda spenóttal

Húsvétkor szinte "kötelező" fogás, de természetesen máskor is remek főétel.

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 30 perc

 

cfile.jpg

Hozzávalók (6 személyre):
 2 darab fél kilós, fiatal, csontos bárányborda
• olívaolaj
•10 deka füstölt hasaalja-szalonna vagy bacon
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál friss, aprított kakukkfű
• 2 deka vaj
• 5–5 deka nagy szemű mazsola és pirított fenyőmag
• fél kiló friss spenót

 

Elkészítés:

Melegítsd a sütőt 210 fokra. Egy serpenyőben forrósíts olajat, forgasd meg benne az egész báránygerinceket, hogy minden oldaluk megpiruljon. Vedd le a tűzről. 2. A sonkát elektromos darálóban pépesítsd, szedd ki egy tálba, adj hozzá egy szétnyomott, felaprított fokhagymát, némi kakukkfüvet, és keverd össze. Ezzel kend meg a gerincek felső oldalát. 3. Tűzálló edényben tedd a sütőbe 20 percre, ha közepesen szeretnéd átsütni (vagy tovább, ha jól átsütve szeretitek). Egy tűvel szúrj bele: a kibuggyanó folyadék színe elárulja, hogy milyen állagú odabent a hús. Ha megfelelő, fedd le alufóliával és hagyd pihenni 5 percig. 4. A megtisztított spenótot és a mazsolát 2-3 percig párold forró vajon. Sózd, borsozd, keverj hozzá 1-2 gerezd lereszelt fokhagymát és a fenyőmagokat. 5. A húst szeleteld fel a csontok mentén, rendezd el egy tálon, locsold meg a serpenyőben maradt, újra felforrósított olajjal. Kínáld hozzá a spenótot.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó:Louise Lister / acpsyndication.com

 

 

Articsókasaláta érlelt sonkával

Sajt, sonka, articsóka mi kell még... halmozzuk az élvezeteket!

 

Előkészítési idő:  20 perc
Elkészítési idő:  10 perc

48010.articsoka_salata.w.jpg

 

Hozzávalók (4 adaghoz): 
35 deka konzerv zöldspárga 
fél rúd bagett 
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 deka hajszálvékony, érlelt sonka
4 egész, konzerv articsókaszív 
15 deka feta sajt 
1 evőkanál apró kapribogyó
pár szál friss bazsalikomlevél

 

Az öntethez: 
2-2 evőkanál citromlé és extra szűz olívaolaj •
1 kávéskanál dijoni mustár 
só, bors

 

1. A konzervekről öntsd le a levet, csöpögtesd le alaposan. A kapribogyót mosd le folyó vízben. 
2. 
A bagettet szeleteld fel, kend meg olívával, grillserpenyőben süsd aranybarnára.

3. A spárgát és az articsókát pici olajon megforgatva melegítsd fel, és tartsd is melegen. 
4. A dresszing összetevőit tedd csavaros befőttesüvegbe és alaposan rázd össze. 
5. Rendezd el a pirítósokat, a sonkaszeleteket, a meleg zöldségeket és a szétmorzsolt feta sajtot egy tálon, szórd meg kapribogyóval és bazsalikomlevéllel, majd az asztalnál spricceld meg az öntettel.

Recept: Simándi Júlia, fotó: John Paul Urizar / ACPsyndication.com

 

       Tojáslikőrös meggytorta

 

46764_Tojaslikoros-meggytorta_n_250.jpg

Hozzávalók:

a tésztához:
4 tojás,
10 dkg kristálycukor,
10 dkg finomliszt
2-3 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
1-2 dkg kakaópor
a meggyes krémhez:
3 dkg kristálycukor
1 üveg (720 ml) meggybefőtt
1 csomag vanília ízű pudingpor
a tojáslikőrös krémhez:
16 g színtelen zselatin
20 dkg margarin
1,5 dl tojáslikőr
5 dkg kristálycukor
3,5 dl tejszín
a torta bevonásához:
6 g színtelen zselatin
4 dl tejszín
2 dkg kristálycukor
1,5 dl tojáslikőr
2 csomag habfixáló
a díszítéshez:
kakaópor
csokoládéforgács (vagy tortadara)

Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a kristálycukrot és csipetnyi sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.A tésztát az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.

A kimagozott meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A tortaforma karimáját kissé meglazítjuk és a piskótát a formában hűlni hagyjuk.A meggyes krémhez a pudingport kb. 5 evőkanál meggylében a cukorral elkeverjük. A megmaradt meggylevet 1 dl vízzel felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kevergetve kb. 1 percig főzzük, majd beleforgatjuk a meggyet.A tortalapokat keresztben félbevágjuk. Az alsó lapra úgy halmozzuk rá a meggyes krémet, hogy közben kb. 1 cm szabadon maradjon. Köréje karimát pattintunk.
A tojáslikőrös krémhez beáztatjuk a zselatint.

A margarint a tojáslikőrrel és a cukorral simára kikeverjük. A feloldott zselatint kevés krémmel elvegyítjük, majd a megmaradt krémhez adjuk. A tejszínt felverjük kemény habbá, és a krémbe forgatjuk. A krém negyedét a meggyrétegre simítjuk.A másik tortalappal befedjük, és megkenjük a megmaradt krémmel. Körülbelül 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.A torta bevonásához a zselatint beáztatjuk, félretesszük. A tejszínt kemény habbá felverjük, közben beleszórjuk a habfixálót és a cukrot. A karima eltávolítása után a torta oldalát bevonjuk habbal, a maradékot pedig nyomózsákba töltjük, és a torta szélére körben peremet nyomunk. A feloldott zselatint a tojáslikőrrel összekeverjük, és a tortára öntjük. A tortát kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.A megmaradt tejszínhabból a torta tetejére habokat nyomunk. Végül a torta oldalát kakaóporral meghintjük, és a tetejét kidíszítjük a csokoládéforgácsokkal.

 

Látogassatok el Avanti Champs éttermünkbe!emberkés logó.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.