HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.06.11. 16:57 YouOnLine

7 gondolat arról, hogyan találd meg és miről ismerd fel igazi lelki társadat

A boldog élet titka az, hogy képes vagy-e megtalálni az egyensúlyt a magánélet és a munka között. Ha életed egyik részén nehézségekkel küzdesz, nem tudsz igazi harmóniát teremteni a mindennapjaidban sem. Az ANDIK Egymás közt rovat e heti témája a lelki társak megtalálásáról szól. Saját tapasztalataink alapján Turi Andreával összegyűjtöttünk néhány módszert: mit tegyél, hogy megtaláld másik feledet, és honnan ismered fel, hogy ő az?

 

1. SZAVAK NÉLKÜL
Én 7 évvel ezelőtt, az államvizsga időszakom kellős közepén találkoztam először a férjemmel. Az első találkozás élménye kitörölhetetlen nyomot hagyott szívemben. Egy együtt töltött csodás nap végére minden annyira egyértelmű volt. Nem kellettek szavak, anélkül is éreztük, hogy összetartozunk. Ez az érzés a mai napig fennáll, és Andi is megerősít ebben: „Nem kell túlmagyarázni a dolgokat, mert a másik felünk mindent ért és érez. Ugyanazon a rezgésszinten vagyunk mindketten, és egymást erősítve tudjuk megoldani a ránk váró feladatokat.”

2. HARMÓNIA
Akkor fog jól működni a kapcsolatod, ha egyedül is egésznek érzed magad: önbizalmad a helyén van, szereted magadat, és elhiszed, hogy megérdemled a boldogságot. Ugyanakkor érzed, hogy a másik nélkül mégsem vagy teljesen egész. Tudhatod, hogy megtaláltad a másik feledet, ha nincsenek benned rossz érzések, hanem nyugodtsággal teljes harmónia sugárzik belőled.

Amikor találkozol társaddal, nem biztos, hogy rögtön első pillantásra felismered, bár persze vannak, akik ezt élik meg. Nem a szerelem mindent elborító rózsaszín ködében úszol, sokkal inkább egy békés, nyugodt állapot és a teljesség mindennél felemelőbb érzése áraszt el.

love_relationship-wallpaper-1280x800-600x375.jpg

3. PRIORITÁSOK
Nagyon fontos, hogy megfelelő prioritásokat állíts fel az életed egyes területein. Van, amikor az a fontos, hogy a munkában helyt állj. Van, amikor az egészségedre kell koncentrálni. És előfordul az is, hogy úgy érzed, nem tudsz addig továbblépni, amíg nem találod meg lelki társadat. Ismerd meg magadat, és ennek megfelelően dönts, merre indulsz, és milyen lépéseket teszel meg a boldogságod érdekében.

4. KÍVÁNSÁGLISTA
Andi megosztotta velem, ő hogyan találta meg számára igazit, és példáját követve reméljük, hogy Te is sikerrel jársz. „Ha már azt érzed, hogy elbeszélsz a társad mellett, a másik nem ért meg, netán sokszor hangos szavak, veszekedések is történnek, akkor érdemes kilépni abból a kapcsolatból. Nem szégyen segítséget kérni, hogy megtaláld az igazi lelki társadat.

Ha kilépsz egy párkapcsolatból, azt tudom javasolni, hogy ne ugorj mindjárt bele egy újba. Gyászold el a régit, ismerd meg Önmagad, hogy mit is szeretnél valójában. Találj egy barátot vagy barátnőt, akivel kibeszélheted magadat.

Amikor ezen a nehéz szakaszon túljutsz, és úgy érzed, készen állsz egy új kapcsolatra, írj magadnak egy kívánságlistát. Lassan írd le, hogy milyen partnerre vágysz. Engedd, hogy a kezed vezetve legyen, ne görcsölj, bízd magad az Égiekre. A végén meg fogsz lepődni, hogy nem is azt írtad, amit eredetileg elterveztél.”

5. ÉLJ ÚGY, MINTHA MÁR OTT LENNE VELED
„Kezdj el úgy élni, mintha már ott lenne melletted a párod. Például amikor főzöl és megterítesz, tegyél az asztalra egy terítékkel többet, este, ha lefekszel, aludj el azzal a gondolattal, hogy a nagy Ő ott van melletted, beszélj hozzá. Ezek az apróságok mind hozzávezetnek ahhoz, hogy ráhangolódj a közös életre, így a hiány sajgó fájdalma helyett hálával telik meg szíved.”

couple_girl_guy_wind_sea_sand_beach_surf_sunset_evening_68285_1280x800-600x375.jpg

 

 

6. TÜRELEM
Ha korábban megingott a bizalmad az emberekben, netalán kimondtad azt, hogy nem tudod, hogy valaha fogsz-e tudni még majd bízni egy másik emberben, könnyen lehet, hogy az Élet komoly bizalom- és türelem próbával szembesít. Azonban ha bizalmad megingathatatlan a másik félben, és türelemmel teljes alázattal tudod kezelni a nehézségeket is, hited olyan csodákkal gazdagít, amely életed legszebb ajándéka lesz.

„Nagyon sebzettek vagyunk – úgy a nők, mint a férfiak. Ezért is fontos, hogy megértéssel és türelemmel forduljunk a másik felé. Mind a ketten tiszta lappal indulunk, így a bizalmat is könnyebben tudjuk gyakorolni. Ha úgy érzed, hogy valamit meg kell tenni, azt tedd meg, ha úgy érzed, tényleg ő a másik feled, akkor ne foglalkozz a külvilág véleményével, tedd azt, amit szíved diktál.”

7. MEGERŐSÍTÉSEK
Keress olyan zenét, ami megerősít téged abban, hogy megtalálod a lelki társad. Például tedd fel a Facebook oldaladra, vagy töltsd le Rácz Gergő – Csak állj mellém című dalát, majd hallgasd meg naponta többször. A szövegben fókuszálj arra, amikor azt énekli, hogy a “hétmilliárdból csak Te vagy”, mert bizony valahol meg van a másik feled a HÉTMILLIÁRD EMBER KÖZÖTT! Ne foglalkozz az olyan babonákkal, hiedelmekkel és horoszkópokkal sem, amelyek azt próbálják elültetni a gondolataidban, hogy milyen ember illik hozzád. Nem a csillagjegyek, hanem sokkal inkább a lelked dönti el, hogy ki való hozzád.”

És végül mi volt az, ami tartotta Andiban a lelket a legnehezebb percekben is? Az, hogy habár voltak pillanatok, amikor nagyon nehéz volt, szíve mélyén tudta, hogy választottja az igazi, és azt is, hogy jó lesz a történet vége.

Érezte azt, amit ebben a versemben néhány évvel ezelőtt írtam. Ha úgy érzed, nyomtasd ki magadnak, és tedd látható helyre, olvasd el naponta többször, hogy ráhangolódhass a lelki társaddal való közös életre. Ha pedig találkozol vele, és ezt érzed, tudni fogod, hogy Ő az, akit életed végéig melléd rendelt a Sors.

Ha nem lennél…
Ha nem lennél, én sem lennék az, ki ma vagyok.
Nem ragyognának ily szikrázó fényesen a csillagok.
Nem látnám a fényt, mi bevilágítja nappalom,
Nem érezném a csókot, mely édes nyomot hagy ajkamon.

Ha nem lennél, sosem éltem volna át e csodát,
Hisz mindeddig csak kerestem a boldogság nyomát.
Nyomodba azonban nem érhet már senki
Mert míg szívem dobog, nem szűn meg szeretni.

Ha nem lennél, már megszűnne létezni a világ.
Érezni akarom szívdobbanásod egy egész életen át.
Érezni a kezedet, amint lágyan simogat,
Ölelésed nélkül ne múljon el nap.

Ha nem lennél, sötéten borulna rám az éj.
Kísértene a magány, mi senkit nem kímél.
De megtaláltalak, egem legfényesebb csillaga
Öröm, mámor, boldogság – nem engedlek el soha!

 

Forrás: lelekmozaikok.cafeblog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: lélekpatika


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása