HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.06.25. 14:40 YouOnLine

Mi a titka a jó teának? Hogyan kerüljük el a könnyezést hagymapucolás közben?

Edit ma elárulja milyen praktikákkal lehet elkerülni a hagyma szagot és hogy mit a titka a finom teának.

Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:

 tea2.jpg

 

A jó tea titka:
- Ízletesebb lesz a tea, ha a hozzáadott kockacukrot narancshoz dörzsöljük.

- A jegesteát mindig nagyon erős fekete teából készítsük, majd öntsük fel vízzel, jégkockával!

- A teát ne kemény csapvízből, hanem szódavízből készítsük, - sokkal lágyabb lesz.

- A teafiltert ne lobogó vízbe tegyük, hanem a forró vizet töltsük rá és úgy hagyjuk kihűlni!

- A teáskannát mindig csak tiszta vízzel mossuk el, ne mosogatószerrel!

 

hagyma.jpg

A hagyma...
- Nyissunk ablakot hagymapucoláskor, szeleteléskor! :-)

- Ne hajoljunk közel a hagymához szeletelés közben.

- Elkerülhetjük a könnyezést, ha egy korty csapvizet tartunk a szánkban addig, amíg fel nem szeltük a hagymánkat.

- Ha a család nem szereti a hagymadarabokat, inkább reszeljük, ne szeleteljük.

- Nedves sóval elillan a hagyma (és a hal) szaga is a kezünkről.

 

máj.jpg

 

Tévhit a májról:

- Sokan idegenkednek a máj készítésétől, mert íztelen vagy sóval megkeményedik. Elmondom, mi a helyzet valójában! :-)

- Felszeletelés után nyugodtan sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a májat, majd tegyük 30-40 percre a hűtőbe. Utána nyugodtan lehet panírozni és kisütni, nem fröcsög, nem keményedik!

- Az előre besózott, hűtött máj akár kétszeresére is dagadhat sütéskor és sokkal porhanyósabb!

 

gomba.jpg

 

A gomba felhasználása:

- Először vágjuk le a földes szárrészeket, majd távolítsuk el a tönköt. Bő vízben mossuk át többször a gombát, ne áztassuk, csak mossuk át. Lecsepegtetés után nem kell a kalap héját leszedni, csak késsel kivágni a hibákat. A tönk felszeletelve vagy egyben ugyanúgy az étel része lehet.

- A csiperkegomba gyorsabban szelhető tojásszeletelővel.

 

tintafolt.jpg

 

A tintafolt eltűnik, ...

- ... ha langyos tejjel pucoljuk ki! :-)

 

Kellemes hetet kívánok, vigyázzatok a rendre és a tisztaságra!

Jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel! :-)

 

Edit

Szólj hozzá!

Címkék: Edit tippjei


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása