HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.08.14. 08:50 YouOnLine

Hideg paradicsomleves pirított kenyérkockákkal

Természetesen betűtésztával, vagy más vicces gyerekmintás tésztával is készítheted.

Előkészítési idő: 20 perc + a hűtés
Főzési idő: 5 perc

paradicsomleves pirított kenyérkockákkal,toszkán paradicsomleves,paradicsomleves,paradicsom-leves,paradicsom leves recept,

 

Hozzávalók (4 személyre): 
• 12 szem jó érett paradicsom 
• 1 közepes mogyoróhagyma (salotta) 
• 1-2 gerezd fokhagyma 
• kábé 1 deci olívaolaj 
• 1 evőkanál szárított oregánó 
• 2 evőkanál reszelt parmezán 
• 2 szelet fehér kenyér 
• só • bors • friss oregánólevelek a tálaláshoz

1. A paradicsomot felül vágd be kereszt alakban, mártsd egy percre lobogva forró vízbe, aztán húzd le a héját, vágd félbe és mokkáskanállal szedd ki a magokat. A hagymát aprítsd finomra. A fokhagymát alaposan nyomd szét. Az olívaolaj egynegyedével együtt tedd mixerbe, sózd, borsozd ízlés szerint, és keverd simára. Hűtsd be legalább negyedórára.

2. A maradék olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Tedd bele a kis kockákra vágott kenyeret és pirítsd 5 percig, hogy szép aranysárga és ropogós legyen – ezt a pirítóst az olaszok crostininek hívják. Vedd le a serpenyőt a tűzről és a kenyeret hintsd megoregánóval és parmezánnal. Forgasd össze, hadd olvadjon el a sajt.

3. A hideg levest merd tálkákba, tegyél a tetejére bőven a forró kenyérkockákból. Friss oregánólevelekkel díszítsd.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Acpsydication.com

Forrás: www.evamagazin.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.