A rántott húst megunni ugyan képtelenség, de azért néha nem árt rajta variálnod kicsit.
Egy jó vasárnapi ebéd szinte elképzelhetetlen a ropogós bundába bújtatott hússzeletek nélkül, lepd meg a többieket ezzel a különleges ízű finomsággal! Friss salátával és némi majonézzel verhetetlen ebéd lesz belőle, de a hagyományos krumplipüré sem esik rosszul mellé.
Fűszeres csirkemell ropogós bundában
Hozzávalók:
- 2 egész, csontozott csirkemell
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg hámozott pisztácia apróra darálva
- 2 tojás
- 1 teáskanálnyi őrölt kömény
- 1 teáskanálnyi kakukkfű
- 1/2 teáskanálnyi pirospaprika
- 1 csipet Cayenne-bors - elhagyható
- 1 csipet fahéj
- 0,5 dl tej
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A csirkemelleket tisztítsd meg alaposan, majd szeleteld fel hangulatodnak megfelelő részekre. A köményt, a paprikát, a Cayenne-borsot, a kakukkfüvet és a fahéjat keverd össze némi sóval egy tálban, majd dörgöld be ezzel a keverékkel a hússzeleteket. A lisztet tedd egy tálba, a tojásokat üsd egy másikba, és verd habosra a tejjel, egy harmadik tálba pedig tedd a zsemlemorzsát és a pisztáciát.
Forrás: www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.