HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.27. 10:46 YouOnLine

Itt a hétvége és a kiránduló idő: 3 különleges uzsonna recept érkezik

 

Itt a kirándulóidény! Naná, hogy ha süt a nap és még ráadásul hétvége is van, egyszerűen muszáj kiszaladni az erdőbe és járni egy nagyot! De mit vigyünk magunkkal útravalónak? 

Az alábbiakban különleges kirándulós uzsonnarecepteket ajánlunk, már csak azért is, mert sokunknak nem mindennap adatik meg, hogy kiszabaduljunk a városi nyüzsgésből.

Marhahúsos szendvics tormával

  

Hozzávalók: 

– 4 db kábé 20 dekás hátszín vagy marhafartő
– 2 nagy fej hagyma
– 4 evőkanál olívaolaj
– másfél deci kész tormamártás vagy 1 deci tejszín
– 4 evőkanál reszelt torma és néhány evőkanál citromlé
– 10 deka vízitormalevél
– 8 db friss buci, kis bagett vagy ciabatta
– só, bors
– madársaláta

 

3774.marhahusos_szendvics_tormaval.w.jpg

 

1. Pirítsd a vékonyra szeletelt hagymát forró olívaolajban aranybarnára. Ízesítsd kedved szerint sóval, borssal. 

2. Fűszerezd a négy steaket (ehhez nem javaslunk hozzávalókat, mert kapható kész grillfűszer, de nyilván neked is megvan a saját recepted – a legáltalánosabb a só, bors, mustár…), és szabad tűzön vagy elektromos grillen süsd minden oldalukat 3–5 percig – angolosra (rare) vagy közepesre (medium). Utána legalább 10 percig hagyd őket pihenni. 

3. Keverd össze a tejszínt és a reszelt tormát, valamint a citromlevet, és ízesítsd sóval, borssal. Ha kész tormamártást használsz, ez a művelet elhagyható. 

4. A húst szeleteld vékonyra, helyezd a péksüteménybe, kenj szét rajta egy kis vízitormát, tedd rá a pirított hagymakarikákat, a tormakrémet, és díszítsd vízitormalevelekkel. 

5. Hogy még csinosabb és könnyebben fogyasztható legyen, a szendvicsek közepét burkoldzsírpapírba, amit egy darab madzaggal köss át.

Recept: Simándi Júlia

 

Tonhalas-olívás szendvicskék

  

Elkészítési idő: 20 perc


Hozzávalók (4–6 személyre): 
• 20 deka (konzerv) tonhal sós lében 
• 3–5 evőkanál majonéz 
• 10 deka túrósajt vagy krémsajt 
• 1-2 szál friss tárkony 
• 2-3 evőkanál kimagozott zöld olajbogyó 
• fél piros kaliforniai paprika 
• fél fej hagyma 
• só
• 6 szelet barna kenyér 
• 3 szelet fehér kenyér

35078.szendvicstonhalas.w.jpg

 

1. Csöpögtesd le a tonhalat, tépkedd össze kis darabkákra. A felét a majonézzel együtt tedd mixerbe és pürésítsd, aztán ezt a halpástétomot keverd össze a túrókrémmel és a darabokban hagyott hallal.

2. A tárkonyt mosd meg, szárogasd le és vagdosd fel apróra. Az olajbogyókat is darabold fel. A paprikát magozd ki, vágd ki az ereit és a hagymával együtt nagyon finomra aprítsd fel. Mindent forgass bele fakanállal a halpástétomba. Kóstold meg: sózd és borsozd, amennyire kell.

3. A barna kenyeret kend meg először, arra fektess egy szelet fehéret és azt is kend meg. A tetejére barna kenyér kerüljön. A szendvicseket kicsit nyomkodd össze, aztán óvatosan, átlósan negyedeld fel, úgy tálald.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Europress. 

 

Csokis briós

Elkészítési idő: 2 óra
Hozzávalók (12 brióshoz):

• fél kiló liszt 
• 15 deka puha margarin 
• 2,5 deka friss élesztő 
• 3 tojás 
• 1,25 deci langyos tej 
• 1 evőkanál cukor 
• 1 csomag vaníliás cukor 
• fél teáskanál só 
• 20 deka ét- vagy tejcsokoládé 
• 1 tojássárgája és egy evőkanálnyi tej a tetejére

 

50386.husvet_menu_brios.w.jpg

 

1. Az élesztőt futtasd fel a cukros tejben. A puha margarint robotgéppel dolgozd simára, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat.

2. A vajas masszát keverd össze a liszttel és add hozzá az élesztős tejet is.

3. Gyúrj a hozzávalókból lágy, könnyen kezelhető tésztát. Letakarva, meleg helyen hagyd a duplájára kelni (ez kábé 1 óra).

4. Vágd apróra a csokoládét és gyúrd a tésztához. Oszd 12 egyenlő részre és a darabokból formázz teniszlabda méretű gombócokat, majd tedd briósformába őket.

5. Takard le a gombócokat és meleg helyen keleszd még 30 percig. Kend meg a tetejét a tojásos-tejes keverékkel és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd kábé 15 perc alatt aranybarnára a kis briósokat.

 

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika

 

Forrás: www.evamagazin.hu

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása