A sült pulykamell és az aszalt szilva a legfinnyásabb kritikus száját is betömi, valódi ízorgia.
Az aszalt szilva egyébként is jó viszonyt ápol a sült húsokkal, de talán a pulykával együtt működik a legjobban.
Nemcsak a szilva, hanem szinte bármely gyümölcs nagyon jó ehhez a sült húshoz, készíts mellé sült almát vagy valamilyen gyümölcsös szószt, esetleg tálald kompóttal, mindegyik megoldás remekül passzol!
Aszalt szilvás pulyka
Hozzávalók:
egy szép nagy, 1 kg körüli egész pulykamell
20 dkg aszalt szilva - mag nélkül!
15 dkg bacon
1 szál rozmaring
7-8 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 alma
só, frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés ideje:
110 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg alaposan, majd középen, hosszában vágd be, ne vágd ketté, csak egy jó mély vágást ejts rajta, ahová majd befér a töltelék. Sózd és borsozd ízlésed szerint a külsejét és a belsejét is. A bacont vágd fel vékony szeletekre - a legjobb, ha már eleve úgy vásárolod -, oszd három részre, és ebből kettőt helyezz el a mélyedés két oldalán. Az almát mosd meg alaposan, majd darabold apró kockákra, és a szilvával együtt helyezd el a baconszeletek közé. Ezután zárd be a mélyedést hústűk segítségével, ha van otthon zsineged, akkor azzal kötözd össze a húst jó szorosan, ha nincs, akkor maradnak a hústűk, arra figyelj, hogy jól zárja körbe a hús a tölteléket.
Egy alkalmas tepsi aljára karikázd a hagymát, szórd mellé a fokhagymát, valamint tedd oda a rozmaringot. Erre jöhet a hús, majd a tetejére a maradék szalonna. Egy kis olajjal kend át mindenhol, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd lefedve told be legalább egy órára. Ha ez letelt, és már úgy néz ki, hogy jól átsült a husi, akkor vedd le a fedőt, és 15-20 perc alatt pirítsd meg. Tálalás előtt vedd ki a hústűket, illetve távolítsd el a zsineget!
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.