A medvehagymaszezon a tavasz közeledtének biztos jele, főzz te is belőle egy finom levest.
Ugyan a piacokon is beszerezheted a medvehagymát, de jó időben egy kellemes túrával egybekötött gyűjtés sokkal hangulatosabb. Tálaláshoz érdemes félretenned pár levelet, hogy majd azzal díszíthesd a kész levest.
Medvehagymaleves
Hozzávalók:
2 csokornyi medvehagyma
1,5 liter húsleves - kockából is jó
1-2 gerezd fokhagyma
1 közepes krumpli
2 dl tejszín
só, frissen őrölt bors
1 csipet szerecsendió
olívaolaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Ezután add hozzá a krumplit is, fűszerezd hangulatod szerint, majd öntsd fel a húslevessel - vagy ugyanennyi vízzel, és dobd bele a kockákat -, és főzd negyed óráig. Ha ez letelt, öntsd hozzá a tejszínt is, és egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet egyneművé.
Forrás:www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.