HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.08.22. 08:03 YouOnLine

3 egyszerű barbecue szósz recept

Felejtsd el a bolti édeskés, ragacsos, egyenízű megoldásokat, készíts saját barbecue szószt!

A barbecue hazájában mindenkinek megvan a saját receptje a barbecue szószra, ami inkább egy összefoglaló név, nem is egy jellegzetes szósznak a neve. Készítheted mustárosra, mézesre, sűrűre, hígabbra, édeskésre, füstös ízűre, tehát a választék temérdek - most három egyszerű, de nagyszerű változatot mutatunk be.

Ez a pár recept inkább csak iránymutató, a hozzávalókat a végtelenségig variálhatod. Állítsd össze a saját ízvilágodnak legjobban megfelelő változatot!

 

barbecue_szosz_nagy.jpg

 

Mustáros, enyhén édes barbecue szósz

Hozzávalók:

  • 2,5 dl mustár
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 4 dkg barna cukor
  • 1,8 dl ecet
  • 0,6 dl víz
  • 2,5 teáskanálnyi frissen őrölt színes bors
  • 2 evőkanálnyi chilipor
  • 3 cl szójaszósz
  • 2 evőkanálnyi vaj
  • 1 evőkanálnyi folyékony füst - sajtkészítéssel foglalkozó boltokban, webáruházakban megtalálható

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Nem lesz egy bonyolult recept. A vaj, a szójaszósz és a füst kivételével mindent keverj össze egy lábasban, és lassú tűzön kevergesd fél órán át. A hátrahagyott alapanyagokat ezután add hozzájuk, és főzd így együtt további tíz percig. Ha ez letelt, készen is van, nem túl sűrű, de azért nem is teljesen folyós szószt kell kapnod. 

 

Paradicsomos barbecue szósz

Hozzávalók:

  • 5 dl ketchup - lehetőleg jobb minőségű, paradicsomot nem csak nyomokban tartalmazó
  • 6 dkg barna cukor
  • 2 evőkanálnyi víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanálnyi olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi almaecet
  • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 evőkanálnyi Worcestershire szósz
  • másfél teáskanálnyi folyékony füst
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

30 perc.


ketchup_nagy.jpg

 

Elkészítés menete:

A hagymát aprítsd kockákra, majd a vízzel felöntve egy botmixerrel pürésítsd. Ha ez megvan, akkor melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, közepes lángon, és pirítsd enyhén barnára a hagymás pürét. Miután elérte a megfelelő színt, keverd hozzá a többi hozzávalót - érdemes előre összekeverni őket -, és 20 percig főzd így az egészet. Ha letelt az idő, kész is a szószod, ha nem elég sűrű, forrald még egy kicsit, ügyelve, hogy le ne égjen!

 

Barbecue szósz kifejezetten csirkehúshoz

Hozzávalók:

  • 1 bögrényi - 2,5 dl - almaecet

  • 2 dl ketchup

  • 2 evőkanálnyi barna cukor

  • 2 evőkanálnyi Worcestershire szósz

  • 1 evőkanálnyi vaj

  • 2 teáskanálnyi só

  • 1/2 evőkanálnyi csípős paprikakrém

Elkészítés ideje:

20 perc.

almaecet.jpg

 

Elkészítés menete:

Mind közül ez a legegyszerűbb változat. A hozzávalókat egyszerűen keverd össze egy edényben, és főzd őket együtt 15 percig. Ha kész van, már adhatod is a kész csirke mellé.

 

Forrás: Kancsár Péter, femina.hu

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása