Vegyél 50 deka jó minőségű csokoládét és valamint néhány tojásformát! Már csak egy ecsetre és egy edényre van szükség a házi csokigyárhoz.
Olvasztás
A csokoládét 25 dekás adagokban tedd egy mikróban is használható tálkába. Közepes hőfokon melegítsd 1 percig. Jól keverd meg. Tedd vissza a mikróba fél perces időközökre, közben mindig keverd meg, amíg teljesen el nem olvad. Hagyományos módszer: egy nagyobb lábasba tegyél vizet, forrald fel a tűzhelyen. A csokit kockákra törve tedd egy kisebb lábosba, azt pedig helyezd a forró víz fölé. A folyamatos kevergetés itt sem maradhat el.
Tömör tojások
Tölts a tojásformákba olvasztott csokoládét egy kiskanállal. Óvatosan ütögesd a formákat a konyhapulthoz, hogy a légbuborékokat eltüntesd. 10 percre hűtsd be őket, amíg minden nedves folt el nem tűnik a tojásokról, a formák pedig deresek nem lesznek. 50 deka csoki kábé 6 nagy tömör tojáshoz elég.
Üreges tojások
Ha üreges tojásokat szeretnél csinálni, bőségesen kend ki a formákat csokival egy tiszta, másra még nem használt ecset segítségével. Akkor jó, ha a formák színe már sehol nem látszik. Hűtsd be őket, amíg meg nem szilárdulnak. Ha a formákat gyengéden a konyhapulthoz ütögeted, könnyebben kiveheted belőlük a tojásokat. Megtöltheted őket színes tojáscukorral, drazséval vagy bonbonnal.
Ragasztás
Ha a fél tojásokból egészet szeretnél csinálni, olvasztott csokival kend meg a lapos oldalukat, majd óvatosan illeszd össze a két felet. Egy másik módszer: tedd a fél tojásokat lapos oldalukkal lefelé egy forró tepsire, hogy kissé megolvadjanak, majd illessz össze kettőt-kettőt.
Forrás: www.evamagazin.hu - Készíts csokitojást!
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.