Természetesen betűtésztával, vagy más vicces gyerekmintás tésztával is készítheted.
Előkészítési idő: 20 perc + a hűtés
Főzési idő: 5 perc
Hozzávalók (4 személyre):
• 12 szem jó érett paradicsom
• 1 közepes mogyoróhagyma (salotta)
• 1-2 gerezd fokhagyma
• kábé 1 deci olívaolaj
• 1 evőkanál szárított oregánó
• 2 evőkanál reszelt parmezán
• 2 szelet fehér kenyér
• só • bors • friss oregánólevelek a tálaláshoz
1. A paradicsomot felül vágd be kereszt alakban, mártsd egy percre lobogva forró vízbe, aztán húzd le a héját, vágd félbe és mokkáskanállal szedd ki a magokat. A hagymát aprítsd finomra. A fokhagymát alaposan nyomd szét. Az olívaolaj egynegyedével együtt tedd mixerbe, sózd, borsozd ízlés szerint, és keverd simára. Hűtsd be legalább negyedórára.
2. A maradék olívaolajat hevítsd fel egy serpenyőben. Tedd bele a kis kockákra vágott kenyeret és pirítsd 5 percig, hogy szép aranysárga és ropogós legyen – ezt a pirítóst az olaszok crostininek hívják. Vedd le a serpenyőt a tűzről és a kenyeret hintsd megoregánóval és parmezánnal. Forgasd össze, hadd olvadjon el a sajt.
3. A hideg levest merd tálkákba, tegyél a tetejére bőven a forró kenyérkockákból. Friss oregánólevelekkel díszítsd.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Acpsydication.com
Forrás: www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.