HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.29. 08:51 YouOnLine

Tolatva mész a jövőd felé?

Minden tavasz az újjászületés, a régi, már hasznavehetetlen dolgok elengedésének, a megtisztulásnak az időszaka. Ilyenkor környezetünkből természetszerűen kidobjuk a lomokat, megunt, elhasználódott tárgyainkat, amik már nem szolgálnak bennünket. Szélesre tárjuk ablakainkat, hadd járja át a friss levegő egész lényünket. Méregtelenítést végzünk, testünket is megtisztítjuk a méreganyagoktól. De vajon a lelkünkben is elvégezzük ezt a nagytakarítást?

 

Az év során rengeteg élmény, benyomás ér bennünket. Rohanó életünk nem mindig teszi lehetővé, hogy időt szánjunk a feldolgozásra, hogy a helyükre kerüljenek bennünk. Így sokszor csak görgetjük magunk előtt, vagy éppen puttonyként nehezednek ránk, amit vonszolunk magunkkal, egyre inkább megnehezítve, hogy a jelenben éljünk. Gondolatok, érzések kavarognak bennünk, sokszor már nem is tudjuk, hogy mi az eredete, miért érezzük azt amit. Miért reagálunk helyzetekre érzékenyen, miért érezzük rosszul magunkat. Valahogy már nem vagyunk a régi, kedvetlenek, fáradtak vagyunk, magunk sem értjük mi a baj.

 

o-TIRED-WOMAN-facebook-600x300.jpg

 

Ilyenkor célszerű megállni egy kicsit, és visszanézni mi történt a múltban. Elevenítsük fel az eseményeket és próbáljuk megnevezni, hogy ez ránk milyen hatással volt. Mit érzünk jelenleg? Dühöt, csalódottságot, sértettséget? Vagy valami egészen mást? Ha felhozzuk a mélyből ezeket az érzéseket, és megértjük, hogy mi miért történt, az eltelt idő távlatából nézve már lehet, hogy egészen másképp vélekedünk. Lehet, hogy tudatosan szemlélve a dolgot már nincs is ránk hatással, egész egyszerűen csak a régi beidegződés, a régi érzelem hat ránk. Viszont, ha már túlhaladtuk lélekben – legyen ez helyzet, kapcsolat, érzés vagy bármi – könnyebben elengedjük, már nem kötődünk hozzájuk.

 

letitgo-e1397563843678.png

 

Néha lehet olyan is, hogy számunkra kedves és boldogságot adó dolgoktól kell megválnunk. Ami nem tölt el megkönnyebbüléssel, inkább veszteségnek érezzük. Megpróbáluk elengedni, de nem megy, ragaszkodunk hozzá. Minden külső dologhoz való ragaszkodás egy belső szükségletünket elégíti ki. Például, ha egy kapcsolatot nem tudunk elengedni, azt jelenti, hogy a saját magunkkal való kapcsolatunkat érdemes lenne felülvizsgálni. Vagy ha sorozatosan akadályokba ütközünk, lehet, hogy a gondolataink és a hozzáállásunk már nem szolgál bennünket. Lehet, hogy régen működőképes volt, de mára elavult, arra van szükség, hogy megújuljunk.

Minden elengedés fájdalommal jár együtt. Engedjük meg magunknak, hogy átérezzük, gyászoljuk el, ha kell, és lépjünk tovább. Nyissuk meg magunkat az újra, vegyük észre az élet szépségeit, éljünk a jelenben!

 

Kérdések, amik segíthetik az elengedést:

  • Mi az, ami miatt ragaszkodsz a régihez?
  • Milyen pluszt ad neked?
  • Gondold át, milyen előnyökkel járna, ha elengednéd?
  • Milyen érzés lenne enélkül élni?
  • Mit csinálnál, ha már megszabadultál volna a régi érzéstől/gondolattól stb.?

 

Forrás: www.talpigno.hu 

Írta:Vancsura Olga

Szólj hozzá!

Címkék: lélekpatika


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása