A krumplispogácsa hagyományos ropogtatnivaló, ez a variáció élesztő nélkül, olajban készül.
Egy tál finom, frissen sült pogácsánál nincs is jobb, magában vagy egy tál forró leves mellé egyszerűen zseniális fogás.
Pogácsából számtalan féle és fajta létezik, készülhet krumplival vagy akár juhtúróval, emellett pedig az élesztős-kelesztős variációk mellett akadnak gyorsan összedobhatók is, mint a mostani receptünk, melyet olajban kell kisütni.
A tésztát kiegészítheted magvakkal vagy valamilyen erősebb ízű sajttal is, kísérletezz bátran!
Krumplis pogácsa
Hozzávalók:
-
60 dkg krumpli
-
15 dkg liszt
-
5 dkg vaj
-
1 tojás
-
1/2 csomag sütőpor
-
só ízlés szerint
-
olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
45 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat pucold meg, majd főzd meg enyhén sós vízben, olyan puhára, mintha pürét készítenél. Ha elkészült, törd át, és várj egy kicsit, amíg kihűl - vagy ha nagyon szeretnéd kicsit megégetni a kezed, akkor dolgozhatsz vele egyből.
Sózd meg, üsd rá a tojást, dobd bele a vajat, add hozzá a lisztet és a sütőport is, majd dolgozd össze homogén masszává - érdemes először a liszt felét hozzáadnod, utána pedig apránként adagolni, addig, amíg laza, de formálható masszát nem kapsz -, és lisztezett felületen nyújtsd ujjnyi vastagra.
Vedd elő a kedvenc pogácsaszaggatódat - vagy egy alkalmas poharat - és szaggasd ki a nyers pogácsákat. Egy serpenyőben forrósíts olajat, süsd benne aranybarnára a kis korongokat, majd papírtörlőn csepegtesd le őket.
Forrás:www.femina.hu - Kancsár Péter
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.