A krumpli által eresztett levet tájegységenként változóan leöntik, vagy nem öntik le alóla, próbáld ki mindkét változatban, és döntsd el, neked melyik a szimpatikusabb!
Lapcsánka
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tojás
- 3 dl tejföl
- 10 dkg liszt
- só, frissen őrölt bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A krumplikat hámozd meg, majd reszeld egy nagylyukú reszelőn - vagy főzd félpuhára őket, és egy húsdarálón daráld le - egy nagyobb tálba. A levet hagyd a tálban, majd üsd a reszelt krumplira a tojást, add hozzá a tejfölt, sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, és kezdd hozzáadni a lisztet. Annyit adj hozzá, hogy szépen összeálljon formázható masszává az egész.
Ha ezt az állapotot elérte, egy serpenyőben forrósíts olajat, annyit, hogy a majdani krumplilángosokat félig ellepje, ezután vizes kézzel formázz nagyjából egyforma méretű macókákat, és hirtelen süsd meg mindkét oldalukat.
Ha kész vannak a tócsnik, szedd őket papírtörlőre. A matutkákat fokhagymás tejföllel magában is tálalhatod.
Fűszeres húsok a cicege mellé
Ha kész a gánica, fogyassz mellé valami ízletes, frissen készült, grillezett husit, a lapótya remek tulajdonsága, hogy szinte bármi jólesik mellé.
Forrás:www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.