HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.07.18. 15:23 YouOnLine

Hogyan védjük hajunkat a káros napsugaraktól? - Ivett elmondja

 

A haj védelme napos időben - káros lehet az erős fény

Nyáron a szépség kivirul, és új életre kel. 

A nyári napsütésben csillogóbbnak tűnik a haj is. 

Ám a nyári időjárás számos veszélyt hordoz magában, ami nem kellő odafigyelés mellett károsíthatja a haj szerkezetét, és már oda is lesz a féltve őrzött szépség.

Nézzük, mik azok a tényezők, amelyek károsíthatják a hajat, és mire érdemes odafigyelni, hogy a nyári meleg, a napsütés ne tegyen kárt féltve őrzött hajkoronánkban.

 

1_4.jpg

 

Érdemes megfogadni a hajviseletre vonatkozó tippjeimet is, hogy strand- és nyaraláskész, könnyen kezelhető, lenge frizurát készíthess, amelynek viselete segít elviselni az esetleges forróságot.

 

Az erős napsütés súlyosan károsítja a haj szerkezetét

 

Az ultraviola (UV) sugarak hatására a haj elszíneződik, veszít csillogásából, kiszárad és töredezett, sprőd lesz. 

A folyamat sokkal gyorsabb, ha a haj nedves, ugyanis a vízcseppek koncentráltan gyűjtik a napsugarakat, így felerősítve azok hatását.


A vegyileg kezelt, festett, dauerolt haj különösen sérülékeny. 

Bármilyen korszerű, a haj szerkezetét kevéssé igénybe vevő eljárások is léteznek, a vegyi módosítás mindenképpen beleavatkozik a hajszálak életciklusába, és ha nem is károsítja azokat nagymértékben, a további károsító tényezők ellen kevésbé lesz védett az ily módon kezelt hajkorona. 

A vörös árnyalatú festékkel festett haj rózsaszínre színeződhet, a szőkített frizura fakóvá, fehérré, esetleg sárgává válhat.

A fejbőr a nyári melegben könnyen kiszárad, az arra hajlamosaknál pedig erőteljes zsírosodás alakulhat ki. A zsíros haj lelapul, a fejbőrre tapad, ezzel gátolja annak szabad lélegzését, ami szintén korpásodáshoz vezet. Ezzel ki is alakult az önmagát erősítő folyamat.

 

3_3.jpg

 


A sós és klórozott víz hatása

A tengerek sós vize és a strandok medencéinek vegyszerekkel fertőtlenített vize további támadáspont hajkoronánk szépsége ellen. 

Az élővízben előforduló természetes szennyeződések (iszap, homok) és a tisztított vizek adalékanyagai, a többi fürdőzőről leoldódó testápoló és napvédő anyagok mind a hajra tapadnak, erős szennyezést kialakítva. 

A hajat elnehezítik, gátolják a fejbőr anyagcseréjét.

A MEGOLDÁS: a megfelelő hajápolók kiválasztása

Nyáron különös gondot kell fordítani hajunk ápolására, kifejezetten a megfelelő ápolószer kiválasztására. Egy rosszul megválasztott termék a fenti károsodások bármelyikét létrehozhatja, de legenyhébb esetben is nem fejti ki ápoló-védő hatását.


Látogassatok el a Heiszler Szalonba, mindenkinek személyre szabott tanácsok mellett tudjuk a neki megfelelő terméket ajánlani!

Mert a haj egészsége nekünk nem kérdés!

 

Csodás hétvégét:

 

Ivett 

Szólj hozzá!

Címkék: Heiszler Ivett tippjei


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása