Gyors krémdesszert, vaníliás keksszel még finomabb.
Hozzávalók:
• 3 deci (30%-os) tejszín
• 4 tojássárgája
• 3 tojásfehérje
• 6 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
• 1 citrom leve
1. Keverd össze a tejszínt és a tojássárgáját, és gőz fölött, állandóan keverve, kábé 15 perc alatt sűrítsd be.
2. Add hozzá a cukrot és a citrom levét. Hagyd a krémet kihűlni.
3. Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá és óvatosan forgasd a kihűlt krémhez.
4. Töltsd a krémet poharakba és tedd a hűtőbe 4-5 órára. Tálalhatod magában vagy tejszínhabbal és vaníliás keksszel.
Fotó és szöveg: Studer-Tüske Veronika
Forrás: www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.