A kánikulában nem is kell más ebédre, csak egy nagy tányér jéghideg meggyleves.
Ugyan egy kicsit kell állnod a tűzhely mellett, a lábos felett, de ennyi áldozatot még pont bevállalhatsz azért, hogy pár óra múlva a hűtőből már bármikor elővehesd a hűsítő meggylevest.
Ha tobzódni szeretnél az élvezetekben, tálaláskor szedj a hideg levesbe egy gombóc vaníliafagyit, és tegyél rá egy levélke mentát.
Meggyleves
Hozzávalók:
-
1 kg meggy
-
4 evőkanálnyi cukor
-
2,5 dl zsíros tejszín
-
1 kis marék szegfűszeg
-
2-3 db csillagánizs
-
1 kanál liszt
-
1 csapott evőkanálnyi fahéj
-
1 citrom
-
1 csipet só
-
víz
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A gyümölcsöket mosd át jó alaposan, magozd ki őket, majd tedd egy mélyebb lábasba, és öntsd fel vízzel, nagyjából kétszer annyival, mint amennyi gyümölccsel készíted, de ha sűrűbb levest szeretnél, akkor másfél liter is elég, ha pedig hígabbat, akkor akár két és fél liternyit is használhatsz.
Ha felöntötted, jöhetnek hozzá a fűszerek - teatojásban - a sóval együtt, majd közepes lángon főzd addig, amíg fel nem forr.
Ha felforrt, vedd kisebbre a lángot, a tejszínt keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a levesből, keverd el, majd ezt a tejszínes-lisztes keveréket add a leveshez, sűrítsd be vele. Ha ezzel kész vagy, már csak le kell hűtened a levest.
Forrás: www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.