HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

december 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.08.11. 10:28 YouOnLine

A hagyományos meggyleves receptje

A kánikulában nem is kell más ebédre, csak egy nagy tányér jéghideg meggyleves.

Ugyan egy kicsit kell állnod a tűzhely mellett, a lábos felett, de ennyi áldozatot még pont bevállalhatsz azért, hogy pár óra múlva a hűtőből már bármikor elővehesd a hűsítő meggylevest.

Ha tobzódni szeretnél az élvezetekben, tálaláskor szedj a hideg levesbe egy gombóc vaníliafagyit, és tegyél rá egy levélke mentát.

 

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy

  • 4 evőkanálnyi cukor

  • 2,5 dl zsíros tejszín

  • 1 kis marék szegfűszeg

  • 2-3 db csillagánizs

  • 1 kanál liszt

  • 1 csapott evőkanálnyi fahéj

  • 1 citrom

  • 1 csipet só

  • víz

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket mosd át jó alaposan, magozd ki őket, majd tedd egy mélyebb lábasba, és öntsd fel vízzel, nagyjából kétszer annyival, mint amennyi gyümölccsel készíted, de ha sűrűbb levest szeretnél, akkor másfél liter is elég, ha pedig hígabbat, akkor akár két és fél liternyit is használhatsz.

Ha felöntötted, jöhetnek hozzá a fűszerek - teatojásban - a sóval együtt, majd közepes lángon főzd addig, amíg fel nem forr.

Ha felforrt, vedd kisebbre a lángot, a tejszínt keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a levesből, keverd el, majd ezt a tejszínes-lisztes keveréket add a leveshez, sűrítsd be vele. Ha ezzel kész vagy, már csak le kell hűtened a levest.

 

Forrás: www.femina.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása