Egy gyors tésztaételnél nincs is jobb egy kimerítő munkanap után, próbáld ki!
Az all' Amatriciana az egyik legrégebbi szósz, amit tésztához készítenek Olaszországban. A kicsit pikáns, nagyon paradicsomos és isteni finom feltétet tényleg csak percekbe telik összedobni, az íze viszont verhetetlen.
All' Amatriciana tészta
Hozzávalók:
-
25 dkg spagetti tészta - vagy amilyenhez kedved van
-
1 közepes vöröshagyma
-
1 szárított csípős paprika
-
12 dkg húsos szalonna - vagy pancetta
-
40 dkg friss paradicsom - vagy konzerv
-
15 dkg reszelt sajt - pecorinóval a legjobb
-
2 levél bazsalikom
-
pár szál petrezselyem
-
só, frissen őrölt bors
-
Elkészítés ideje:15 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát főzd fogkeményre enyhén sós, lobogó, forró vízben. A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is, a paradicsomokat hámozd meg, darabold fel hangulatodnak megfelelően, a csípős paprikát vágd apró karikákra, a magjait pedig távolítsd el. Fogd meg a kedvenc serpenyődet, ne is ereszd el, forrósíts benne némi olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Ha már kicsit üveges, jöhet hozzá a husi, majd ha szépen megpirultak, akkor vedd kisebb lángra, és add hozzájuk a paradicsomokat is.Sózd és borsozd kedvednek megfelelően. Ha a tészta elkészült, szűrd le, de néhány kanálnyi főzővizet tegyél félre. Ha kész vagy, keverd a szószhoz, főzd össze vele, ha nem elég laza a szósz, akkor segíts rajta a tészta főzővizével. Szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal, na meg csípős paprikával, keverd így át jó alaposan, és már kész is vagy. Tálaláskor szórd meg jól a sajttal.
Forrás: www.femina.hu
tuticsajok · http://tutipartner.blog.hu/ 2014.03.13. 20:22:19