HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.03.13. 09:25 YouOnLine

Klasszikus olasz tésztaétel 15 perc alatt!

 

Egy gyors tésztaételnél nincs is jobb egy kimerítő  munkanap után, próbáld ki!

 

Az all' Amatriciana az egyik legrégebbi szósz, amit tésztához készítenek Olaszországban. A kicsit pikáns, nagyon paradicsomos és isteni finom feltétet tényleg csak percekbe telik összedobni, az íze viszont verhetetlen.

 

allamatriciana_1.jpg

 

 

All' Amatriciana tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg spagetti tészta - vagy amilyenhez kedved van

  • 1 közepes vöröshagyma

  • 1 szárított csípős paprika

  • 12 dkg húsos szalonna - vagy pancetta

  • 40 dkg friss paradicsom - vagy konzerv

  • 15 dkg reszelt sajt - pecorinóval a legjobb

  • 2 levél bazsalikom

  • pár szál petrezselyem

  • só, frissen őrölt bors

  • Elkészítés ideje:15 perc.

     

    Elkészítés menete:

    A tésztát főzd fogkeményre enyhén sós, lobogó, forró vízben. A hagymát kockázd fel, ahogy a szalonnát is, a paradicsomokat hámozd meg, darabold fel hangulatodnak megfelelően, a csípős paprikát vágd apró karikákra, a magjait pedig távolítsd el. Fogd meg a kedvenc serpenyődet, ne is ereszd el, forrósíts benne némi olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Ha már kicsit üveges, jöhet hozzá a husi, majd ha szépen megpirultak, akkor vedd kisebb lángra, és add hozzájuk a paradicsomokat is.Sózd és borsozd kedvednek megfelelően. Ha a tészta elkészült, szűrd le, de néhány kanálnyi főzővizet tegyél félre. Ha kész vagy, keverd a szószhoz, főzd össze vele, ha nem elég laza a szósz, akkor segíts rajta a tészta főzővizével. Szórd meg az egészet apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal, na meg csípős paprikával, keverd így át jó alaposan, és már kész is vagy. Tálaláskor szórd meg jól a sajttal.

 

Forrás: www.femina.hu

 

1 komment

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása