Friss hozzávalókból, fogyasztás előtt egy nappal érdemes elkészíteni, hogy az ízek valóban összeérjenek.
Hozzávalók:
2 paradicsom
Friss zöldfűszerek
500g friss sajt (túró)
10 vékony szelet sült sonka
Só és frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. A paradicsomokat forró vízbe mártva hámozzuk meg, és kaparjuk ki a belsejüket. A paradicsom húsát és a zöldfűszereket vágjuk durvára. Keverjük hozzá a jól lecsepegtetett, friss sajthoz, sózzuk, borsozzuk.
2. Vágjuk le a sonka bőrét és a zsír nagy részét. Egy négyszögletes tál alját béleljük ki a sonkaszeletekkel, kenjünk rá egy réteget az ízesített sajtból. Fektessünk rá egy második réteg sonkát majd sajtot, és így folytassuk, amíg az anyagok el nem fogynak (a tetejére mindenképpen sonka kerüljön).
3. Tegyük hideg helyre legalább 1 órára, majd szeleteljük fel. Salátával és mustárral kísérve tálaljuk.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.noiportal.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.