A hidegtálak és az összejövetelek megkerülhetetlen sztárja a kaszinótojás mellett a húsgolyó.
A kis gombócokból rengeteg lehet készíteni és jellemzően kell is, feltűzheted néhány zöldséggel egy fogpiszkálóra, vagy kínálhatod magában is, mindenki imádni fogja. Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis fahéjjal, vagy csípős paprikával megbolondíthatod.
Fűszeres húsgolyók
Hozzávalók:
50 dkg darált hús - a legjobb, ha marha és sertés vegyesen
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szárított korianderlevél
4-5 szál friss petrezselyem
1 csipet őrölt kömény
só, frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés ideje:
35 perc
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, a petrezselymet vágd minél apróbbra. Kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd ha már szépen összefonnyadt, vedd le a tűzről és tedd egy tálba. Borítsd rá a darált húst, szórd meg köménnyel, a petrezselymet vágd minél apróbb darabokra és keverd hozzá.
Reszeld a fűszerezett húshoz a fokhagymát és ízlésednek megfelelően sózd és borsozd. Ha mindezzel kész vagy, nedves kézzel formálj apró - vagy nagyobb - golyókat a fűszeres húsból. Hevíts annyi olajat egy serpenyőben, ami félig ellepi majd a gombócokat és ha már elég forró, pirítsd meg a golyók mindkét oldalát. Ha szépen átpirultak, már tálalhatod is. De vendégvárónak hidegen is tálalhatod.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás:www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.