Tavasz első hírnöke a medvehagyma. Az ember annyira tud neki örülni ilyenkor, hogy szinte belekerül mindenbe. Gomba mellé például remekül passzol, és szinte adja magát már a tejszín, és a tészta is.
Gluténmentes, amennyiben az elkészítése folyamán a gluténmentes ételkészítés szabályait betartjuk, valamint a felhasznált alapanyagok sem tartalmaznak glutént.
Hozzávalók 3 főre:
200 g szarvacska tészta
TIPP: Gluténmentesen Gliadino szarvacska
70 dkg csiperkegomba
1 ek extra szűz olivaolaj
20 g vaj
60 g vöröshagyma
só
frissen tört bors
csipet kurkuma
1 csokor medvehagyma
kb. 200 ml zöldségalaplé vagy víz
100 ml teljes tejszín
1 teáskanál kukoricakeményítő
A hagymát finomra aprítjuk, és a vaj és az olívaolaj keverékén üvegesre dinszteljük.
A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd a hagymára szedjük.
Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk, hogy összeessen, levét kieressze, majd felöntjük az alaplével.
Szórunk rá kis csipet kurkumát, ettől szép sárga színe lesz majd a szósznak.
A medvehagymát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
A keményítőt kikeverjük a tejszínnel, és egy-két kanál párolólével, majd besűrítjük vele a gombát.
A legvégén keverjük bele csak a medvehagymát.
TIPP: Ha túl sűrű lenne a mártás, akkor adjunk még hozzá kevés alaplevet.
Főtt szarvacska tésztával tálaljuk.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.ritakonyhaja.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.