Szemtelenül egyszerű recept, melyből remek fogás születik. Édes és sós egyszerre. Miért ne próbálnád ki?
Elkészítési idő: 30 perc + 30 perc a sütőben + a hűtés
Hozzávalók:
• fél kiló friss vagy fagyasztott áfonya
• 4 evőkanál ribizlidzsem
• 15 deka barna cukor
• 2 evőkanál brandy
• 1 evőkanál portói
• egy 35 dekás csomag leveles tészta
• 1 szép nagy kerek brie sajt
1. A gyümölcsöt, a ribizlidzsemet, a kétféle alkoholt és a cukrot egy láboskában kavargatva forrald össze, rotyogtasd 10 percig, néha kavard meg. Ha besűrűsödött, hagyd kihűlni.
2. A felengedett levelestésztát belisztezett felületen akkorára nyújtsd ki, hogy kényelmesen bele tudd csavarni az egész sajtot. Tedd a brie-t a közepére, merj rá 2-3 evőkanál áfonyaszószt – a többit tartsd hűtőben.
3. Hajtogasd fel a tészta széleit és a közepén alaposan nyomkodd össze. A felesleges, kilógó tésztarészeket nyisszantsd le.
4. Széles lapáttal tedd át a kis tortát egy sütőpapírral bélelt tűzálló tálra. A levágott tésztábólformálj ünnepi csillagokat, levelecskéket, bogyókat, és nyomkodd rá a tészta tetejére. Az egészet kend meg hideg vízzel. Legalább fél órára hűtsd be.
5. A sütőt melegítsd 170–180 fokosra. 1 tojássárgája és egy evőkanál víz keverékével kend meg a tésztát. 25–30 perc alatt aranybarnára sül. Tálalás előtt 10 percig hagyd hűlni.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás:www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.