Annyira finom, és annyira nem igényel nagy gyakorlatot, hogy teljesen amatőr konyhatündéreknek is ajánljuk!
Elkészítési idő: 50 perc
Hozzávalók (6 adaghoz):
• 80 deka szilva
• 8 deka kristálycukor
• 8 deka liszt
• 10 deka lágy barna cukor
• 5 deka kókuszreszelék
• 8 deka vaj
1. Forrósítsd fel a sütőt 180 fokra.
2. Felezd el, magozd ki és szeleteld fel a szilvákat. Egy nagy tálban szórd meg a kristálycukorral, forgasd össze alaposan és hagyd állni 10 percig.
3. Közben a barna cukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket keverd össze egy másik tálban és vagdosd bele a vajat.
4. Még egyszer forgasd össze a szilvát, mielőtt 6 tűzálló tálkába szétosztod. Kanalazd rá a morzsás keveréket is, helyezd el őket egy sütőlapon.
5. Süsd 30 percig, hogy a szilvalé bugyborékolni kezdjen a felszínén.
6. Forrón tálald, tejszínhabbal, fagyival vagy vaníliaöntettel.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: John Paul urizar/acpsyndication.com
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: www.evamagazin.hu- Csészében sült szilvás-kókuszos süti
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.