HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.14. 12:03 YouOnLine

A 4 kedvenc húsvéti bárányhúsos receptünk

A bárány a húsvét egyik klasszikus fogása. Szerencsére rengetegféleképp elkészíthető. Próbáld ki egyiket-másikat! :)

 

Vörösborban sült bárány

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 2 óra

 

48210.vorosborban_sult_barany.w.jpg

 

Hozzávalók: 
2 kilós báránycomb (vagy lapocka) 
2 deci száraz vörösbor 
2 deci húsalaplé 
2 szál répa 
1 szál fehérrépa 
3 közepes fej vöröshagyma 
4 gerezd fokhagyma 
só, bors 
olívaolaj 
rozmaringágacskák

1. A húsba dörzsöld bele a sót és a borsot, majd süsd körbe forró olívaolajban, hogy kérget kapjon. Tedd félre. 
2. Vágd fel hosszában a répákat, és ugyanabban a forró olajban süsd pár percig. A hagymát karikázd fel és tedd hőálló edénybe a többi zöldséggel és a zúzott fokhagymával együtt.
3. Fektesd rá a húst a zöldségekre, öntsd fel a borral és az alaplével, morzsolj rá egy kis friss rozmaringot. 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig lefedve, majd (ha a villa már beleszalad) 15 percig fedő nélkül süsd készre. 

Ha előre csinálod, másnap sütőben melegítsd fel. Rozmaringágacskákkal díszítsd.

Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika

 

Mustáros-rozmaringos bárányborda

Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók (4 főre)

 

49967.mustaros_rozmaringos_barany.w.jpg

Hozzávalók:

• 80 deka bárányborda 
• 2 ág rozmaring 
• 2 evőkanál dijoni mustár 
• 4 gerezd fokhagyma 
• 2 deci olívaolaj 
• 2 csipet citromhéj 
• só 
• bors

1. Turmixold finomra a rozmaringleveleket, a fok­hagymát, a citromhéjat, a mustárt, a borsot, és add hozzá cseppenként az olívaolajat, hogy krémes szószt kapj.

2. Kevés olívaolajat forrósíts fel és pirítsd le az egész báránybordát.

3. Vágd szeletekre a csont mellett a húst és kend be a marináddal. Ne használd fel az összes szószt.

4. Hagyd 15 percet állni a húst, majd süsd meg ízlésednek megfelelően. Tálald a maradék szósszal.

 Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika

Grillezett bárány zöld olajbogyós salátával

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 50 perc

32573.grillezettbarany.w.jpg


Hozzávalók (4 személyre): 
• 4x20 deka bárányszűz 
• 4 nagy burgonya 
• másfél deci extra szűz olívaolaj 
• 2 evőkanál rozmaringlevél 
• 2 gerezd fokhagyma 
• fél csokor metélőhagyma

A salsához: 
• 15 deka kimagozott zöld olajbogyó 
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 
• 1-1 szál menta- és petrezselyemlevél 
• fél fej lila hagyma 
• 2 szardella 
• 2 gerezd fokhagyma

1. Egy deci olívaolajat keverj össze 2 gerezd felszeletelt fokhagymával és másfél kanálrozmaringgal. Forgasd a pácba a húsdarabokat, és tedd hűtőbe legalább 4 órára.

2. Egy tálban kavard össze a salsa felaprított hozzávalóit. A fokhagymát pépesítve keverd bele.

3. Melegítsd fel a sütőt 220 fokra. A megmosott burgonyákat egyenként csomagold alufóliába és 45–50 percig hagyd a sütőben. Időnként forgasd meg.

4. A felaprított snidlinget elegyítsd a maradék olajjal és rozmaringgal.

5. Forrósítsd fel a grillsütőt, vedd elő a húst, sózd meg és oldalanként 3–5 perc alatt süsd közepesre. Lazán takard le fóliával.

6. A krumplik tetején tépd fel a fóliát, kereszt alakban vágd be a burgonyákat, nyisd szét, sózd és locsold meg a fűszeres olajjal. A báránysültet szeleteld fel, kanalazd rá a salsát és díszítsd rozmaringgal.

 Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika

Zsenge bárány mentamártással

 

Elkészítési idő: 20 perc (+3 óra hűtés), sütési idő: 1 és egynegyed óra

 

49972.zsenge_barany_mentamartassal.w_1.jpg

 

Hozzávalók: 
- 2 kiló kicsontozott fiatal báránycomb
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál friss oregánó (szurokfű, rigani)
- só, frissen őrölt feketebors
- 1 kiló krumpli,
- 2 és fél deci húsleves (kockából is lehet)
- 2 ágacska friss rozmaring.

A mentamártáshoz:
- 2 maroknyi friss mentalevél

- 2 evőkanál őrölt mandula
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 deci olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé (6 személyre)

1. Keverd össze az olajat, a szétzúzott fokhagymát,az oregánót, a sót és a borsot egy tálkában, és a báránycombot kívül-belül (a csont helyén „alagút” keletkezik) alaposan dörzsöld be. Csavard fóliába vagy takard le, és legalább 3 órára, de akár egy éjszakára tedd hűtőbe. 

2. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra. 

3. A cikkelyekre vágott krumplit vékonyan olajozott tűzálló tálban szépen rendezd el, a rozmaringot tedd a tetejére és öntsd le a húslevessel. A báránycombot fektesd a krumpliágyra, és fedő nélkül süsd legalább egy-másfél órán keresztül. Akkor jó, ha belül puha, kívül pedig ropogós. 

4. Vedd ki a tálból a húst és lefedve hagyd pihenni negyedórát. 

5. Közben növeld a sütő hőmérsékletét 250 fokra, dugd vissza a krumplit, és süsd még egy darabig, hogy megbarnuljon

6. A mentamártáshoz mixerrel vagy darálóval készíts a mentalevelekből, a mandulából és a fokhagymából sima masszát, keverd bele az olajat és a citromlevelet. Ízlés szerint sózd, borsozd. 

7. Tedd vissza húst a krumpli tetejére és kínáld mellé a mentaszószt. Jól illik hozzá a káposztasaláta.

 Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Brett Stevens / Acpsyndication.com

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

Forrás: www.evamagazin.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása