Lassan itt a Húsvét, és már azon aggodalmaskodsz, mit süss- főzz a vendégseregnek? Egy húsvéti menüt mutatunk be, amivel biztos sikert aratsz!
Zsenge bárányborda spenóttal
Húsvétkor szinte "kötelező" fogás, de természetesen máskor is remek főétel.
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
Melegítsd a sütőt 210 fokra. Egy serpenyőben forrósíts olajat, forgasd meg benne az egész báránygerinceket, hogy minden oldaluk megpiruljon. Vedd le a tűzről. 2. A sonkát elektromos darálóban pépesítsd, szedd ki egy tálba, adj hozzá egy szétnyomott, felaprított fokhagymát, némi kakukkfüvet, és keverd össze. Ezzel kend meg a gerincek felső oldalát. 3. Tűzálló edényben tedd a sütőbe 20 percre, ha közepesen szeretnéd átsütni (vagy tovább, ha jól átsütve szeretitek). Egy tűvel szúrj bele: a kibuggyanó folyadék színe elárulja, hogy milyen állagú odabent a hús. Ha megfelelő, fedd le alufóliával és hagyd pihenni 5 percig. 4. A megtisztított spenótot és a mazsolát 2-3 percig párold forró vajon. Sózd, borsozd, keverj hozzá 1-2 gerezd lereszelt fokhagymát és a fenyőmagokat. 5. A húst szeleteld fel a csontok mentén, rendezd el egy tálon, locsold meg a serpenyőben maradt, újra felforrósított olajjal. Kínáld hozzá a spenótot.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó:Louise Lister / acpsyndication.com
Articsókasaláta érlelt sonkával
Sajt, sonka, articsóka mi kell még... halmozzuk az élvezeteket!
Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók (4 adaghoz):
35 deka konzerv zöldspárga
fél rúd bagett
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
10 deka hajszálvékony, érlelt sonka
4 egész, konzerv articsókaszív
15 deka feta sajt
1 evőkanál apró kapribogyó
pár szál friss bazsalikomlevél
Az öntethez:
2-2 evőkanál citromlé és extra szűz olívaolaj •
1 kávéskanál dijoni mustár
só, bors
1. A konzervekről öntsd le a levet, csöpögtesd le alaposan. A kapribogyót mosd le folyó vízben.
2. A bagettet szeleteld fel, kend meg olívával, grillserpenyőben süsd aranybarnára.
3. A spárgát és az articsókát pici olajon megforgatva melegítsd fel, és tartsd is melegen.
4. A dresszing összetevőit tedd csavaros befőttesüvegbe és alaposan rázd össze.
5. Rendezd el a pirítósokat, a sonkaszeleteket, a meleg zöldségeket és a szétmorzsolt feta sajtot egy tálon, szórd meg kapribogyóval és bazsalikomlevéllel, majd az asztalnál spricceld meg az öntettel.
Recept: Simándi Júlia, fotó: John Paul Urizar / ACPsyndication.com
Tojáslikőrös meggytorta
a tésztához: 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, só10 dkg finomliszt2-3 dkg étkezési keményítő1 teáskanál sütőpor1-2 dkg kakaópor a meggyes krémhez: 3 dkg kristálycukor 1 üveg (720 ml) meggybefőtt 1 csomag vanília ízű pudingpor a tojáslikőrös krémhez: 16 g színtelen zselatin 20 dkg margarin 1,5 dl tojáslikőr5 dkg kristálycukor 3,5 dl tejszín a torta bevonásához: 6 g színtelen zselatin 4 dl tejszín 2 dkg kristálycukor 1,5 dl tojáslikőr 2 csomag habfixáló a díszítéshez:kakaóporcsokoládéforgács (vagy tortadara)
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a kristálycukrot és csipetnyi sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.A tésztát az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.
A kimagozott meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A tortaforma karimáját kissé meglazítjuk és a piskótát a formában hűlni hagyjuk.A meggyes krémhez a pudingport kb. 5 evőkanál meggylében a cukorral elkeverjük. A megmaradt meggylevet 1 dl vízzel felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kevergetve kb. 1 percig főzzük, majd beleforgatjuk a meggyet.A tortalapokat keresztben félbevágjuk. Az alsó lapra úgy halmozzuk rá a meggyes krémet, hogy közben kb. 1 cm szabadon maradjon. Köréje karimát pattintunk.
A tojáslikőrös krémhez beáztatjuk a zselatint.
A margarint a tojáslikőrrel és a cukorral simára kikeverjük. A feloldott zselatint kevés krémmel elvegyítjük, majd a megmaradt krémhez adjuk. A tejszínt felverjük kemény habbá, és a krémbe forgatjuk. A krém negyedét a meggyrétegre simítjuk.A másik tortalappal befedjük, és megkenjük a megmaradt krémmel. Körülbelül 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.A torta bevonásához a zselatint beáztatjuk, félretesszük. A tejszínt kemény habbá felverjük, közben beleszórjuk a habfixálót és a cukrot. A karima eltávolítása után a torta oldalát bevonjuk habbal, a maradékot pedig nyomózsákba töltjük, és a torta szélére körben peremet nyomunk. A feloldott zselatint a tojáslikőrrel összekeverjük, és a tortára öntjük. A tortát kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.A megmaradt tejszínhabból a torta tetejére habokat nyomunk. Végül a torta oldalát kakaóporral meghintjük, és a tetejét kidíszítjük a csokoládéforgácsokkal.
Látogassatok el Avanti Champs éttermünkbe!
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.