Húsvéti ünnep elteltével már nem olyan izgalmas a sonka és a tojás látványa és ha még egy hét múlva is marad belőle? Ha szeretnéd elkerülni próbálj meg, valami finomat sütni a maradékból.
Sonkás-sajtos kiflik leveles tésztából
Hozzávalók / 5 adag
- 2 cs leveles vajas tészta
- 1 cs tejszínes tömlős krémsajt
- 1 cs bacon szalonna (szeletelt)
- 20 dkg darált sonka (jó a Húsvéti főtt maradék)
- 30 dkg trappista sajt eszelve
- 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 tojás a lekenéshez
- ízlés szerint só
Elkészítés
- A vajas tésztákat előkészítjük. (Én még 2x meg szoktam őket hajtogatni, lekenni vajjal már nem szoktam.)
- 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Háromszög alakúra vagdossuk.
- Lekenjük a tejszínes krémsajttal.
- A bacon szalonna felét felkockázzuk, megsütjük. A zsírja nélkül a kis háromszögekre osztjuk.
- Rászórjuk a darált sonkát, meghintjük reszelt sajttal úgy, hogy a sajt fele megmaradjon!
- Ízlés szerint sóval meghintjük, feltekerjük. A felvert tojással lekenjük.
- A maradék bacon szalonnát 3-4 darabba vágjuk, egy-egy szeletet a kiflik közepére simítunk.
- Gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és petrezselyemzölddel.
- 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük.
- sütési hőfok: 180°C
- sütési mód: hőlégkeveréses
- költség: 1850 Ft
Forrás : www.nosalty.hu - Sonkás-sajtos kiflik leveles tésztából recept
Receptet beküldte Olaszné Anci
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.