5 perc előkészítés, 15 perc sütés és máris kész. Tökéletes gyors vacsora.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (6 darabhoz): 6 lap rétestészta • 2 marék spenót • 1 gerezd fokhagyma • 25 deka rikotta (1 doboz) • 1 tojás • só • bors • 5 deka olvasztott margarin • olívaolaj
1. Minden réteslapot vágj fel 6 részre. A lapokat egyenként kend meg olvasztott margarinnal. Tegyél 6 darabot egy muffinforma mélyedéseibe. Nem baj, ha kilóg a széle, de arra figyelj, hogy alaposan kend meg vajjal.
2. Két evőkanál olívaolajon fonnyaszd meg a spenótot. A rikottát keverd simára a tojással, ízesítsd fokhagymával és sóval-borssal.
3. Keverd a masszához a kihűlt spenótot és oszd el a réteskosarakban. Takard le alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig.
Forrás: www.evamagazin.hu
Kép és szöveg: Studer-Tüske Veronika.
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.