HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.30. 15:25 YouOnLine

3 recept avokádóval

Most akkor zöldség vagy gyümölcs? A végeredmény, úgy tudjuk, gyümölcs, de mindegy is, mert nem a besorolása, hanem az íze miatt szeretjük, és mert tele van vitaminokkal. Hoztunk is most három isteni receptet, próbáljátok ki ti is.

 

 

Hideg avokádó-krémleves

3 (5).jpg

 

Hozzávalók 2 főre:
• 1 nagyobb, érett avokádó, hámozva, felkockázva
• 1 szál újhagyma, karikázva
• 4 dl húsleves vagy zöldségalaplé
• kisebb gerezd fokhagyma reszelve
• fél lime kifacsart leve
• 1 ek olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
• díszítéshez csilipehely, friss petrezselyem, vagy koriander

Tegyük az összes hozzávalót egy magas falú mérőedénybe. Alaposan turmixoljuk össze az egészet. Kóstoljuk meg, és ha kell, igazítsuk ki az ízeket. Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára. Friss fűszerekkel tálaljuk. Tovább turbózhatjuk, ha pirított magvakkal vagy feta sajttal szórjuk meg.

 

 

Garnélarákkal töltött avokádó

2 (7).jpg

 

Hozzávalók 2 főre:
• 1 érett avokádó
• 2 szál újhagyma, vékonyra karikázva
• 3 szem retek apróra kockázva
• 6-8 db garnélarák megfőzve, apróra darabolva (2 darabot tegyünk félre egészben)
• 1 nagy csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
• 1 dl tejföl
• 1 ek olívaolaj
• 1 cikk citrom leve
• pár szem koktélparadicsom a díszítéshez

Az avokádó húsát kanalazzuk ki és kockázzuk fel. Tegyük egy keverőtálba. Keverjük ki a tejföllel, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót is. Óvatosan forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kivájt avokádókat kenjük ki citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A tölteléket osszuk el kétfelé és halmozzuk az avokádókelyhekbe. Díszítsük paradicsommal, petrezselyemmel. Remek, gyors és egyszerű előétel.

 

 

Avokádós partifalatkák

4 (5).jpg

 

Hozzávalók 2 főre:
• egy érett avokádó fele, szeletelve
• 2 ek snidlinges vagy natúr sajtkrém
• 2 kisebb retek vékonyra szeletelve
• 2 főtt tojás szeletelve
• friss rukkola vagy madársaláta
• friss petrezselyem vagy snidling aprítva
• 2 ek főtt zöldborsó
• 2 db teljes kiőrlésű minibagett szeletelve

A felszeletelt bagetteket kenjük meg a sajtkrémmel. Tegyünk rá salátát, majd rétegezzük rá a különböző alkatrészeket. Szórjuk meg őket finomra aprított zöldfűszerrel. Ha tovább gazdagítanánk, hajtogassunk rá bármilyen sonkát, vagy tegyünk rá brie vagy camembert sajtot. Látványos és egészséges vendégváró étel.

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

 

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

 

 

 

Forrás: www.nlcafe.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása