HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.30. 12:19 YouOnLine

Szerdai 5 hasznos tipp következik Edittől

Apró furfangok, "műhelytitkok", melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatsz valamit, nem közismertek.

Remélem, hogy ezek a tippek, trükkök, praktikák megkönnyítik majd a háztartásbeli sürgést-forgást.

 

Mit, mivel, hogyan?

Olyan egyszerű ötletet nyújtok minden szerdán, amely egyeseknek talán csak emlékeztető-gyűjtemény, másoknak viszont valóban hasznos tanácsok lehetnek.

Biztos lesznek közöttük olyanok, amelyekről már nagyanyáink se tudnák megmondani, kitől örökölve alkalmazták, másokat viszont megváltozott, felgyorsuló életformánk új anyagai, új kívánalmai hoztak létre.

638165-1b.jpg

 

Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:

Ha elsóztuk az ételt...

- Öntsünk vizet az átszűrt levesekhez

- Nyers tojásfehérje habját keverjük a levesbe. Ha megkocsonyásodott, vegyük ki, - magába szívja a felesleges sót.

- A rántott vagy habart levesekbe tegyünk nyers burgonyát, majd vegyük ki, ha félig megfőtt.

- Bármilyen étel sósságát mérsékelhetjük egy késhegynyi szódabikarbónával.

 

Ragadós élelmiszerek vágása

- A májat például mártsuk lisztbe szeletelés előtt.

- A kést mártsuk forró vízbe, így könnyen és szépen szeletelhetjük a tortákat vagy a lágy sajtokat is.

 

A jó kávé titka

- Otthon mindig hideg és friss vízzel főzzük!

- A kávéba kevés sót tegyünk főzés előtt, jobban kijön az aromája.

- Ha a főzővízbe kis szódabikarbónát szórunk, lágyabb lesz a kávénk.

- Az instant kávét ne forraljuk fel, hanem csak öntsünk rá forró vizet, így nem veszít az aromájából.

 

Mitől nem sárgul meg a fehér gyapjúholmi?

- Kék vászonba vagy kék papírba csomagolva tároljuk.

 

Ha sok hab képződik a mosógépben...

- Szórjunk egy kevés sót a habra, hamar lecsillapodik.

 

Tiszta napokat, kellemes hosszú hétvégét kívánok, jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel!

 

Edit

Szólj hozzá!

Címkék: otthon Edit tippjei


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása