Apró furfangok, "műhelytitkok", melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldhatsz valamit, nem közismertek.
Remélem, hogy ezek a tippek, trükkök, praktikák megkönnyítik majd a háztartásbeli sürgést-forgást.
Mit, mivel, hogyan?
Olyan egyszerű ötletet nyújtok minden szerdán, amely egyeseknek talán csak emlékeztető-gyűjtemény, másoknak viszont valóban hasznos tanácsok lehetnek.
Biztos lesznek közöttük olyanok, amelyekről már nagyanyáink se tudnák megmondani, kitől örökölve alkalmazták, másokat viszont megváltozott, felgyorsuló életformánk új anyagai, új kívánalmai hoztak létre.
Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:
Ha elsóztuk az ételt...
- Öntsünk vizet az átszűrt levesekhez
- Nyers tojásfehérje habját keverjük a levesbe. Ha megkocsonyásodott, vegyük ki, - magába szívja a felesleges sót.
- A rántott vagy habart levesekbe tegyünk nyers burgonyát, majd vegyük ki, ha félig megfőtt.
- Bármilyen étel sósságát mérsékelhetjük egy késhegynyi szódabikarbónával.
Ragadós élelmiszerek vágása
- A májat például mártsuk lisztbe szeletelés előtt.
- A kést mártsuk forró vízbe, így könnyen és szépen szeletelhetjük a tortákat vagy a lágy sajtokat is.
A jó kávé titka
- Otthon mindig hideg és friss vízzel főzzük!
- A kávéba kevés sót tegyünk főzés előtt, jobban kijön az aromája.
- Ha a főzővízbe kis szódabikarbónát szórunk, lágyabb lesz a kávénk.
- Az instant kávét ne forraljuk fel, hanem csak öntsünk rá forró vizet, így nem veszít az aromájából.
Mitől nem sárgul meg a fehér gyapjúholmi?
- Kék vászonba vagy kék papírba csomagolva tároljuk.
Ha sok hab képződik a mosógépben...
- Szórjunk egy kevés sót a habra, hamar lecsillapodik.
Tiszta napokat, kellemes hosszú hétvégét kívánok, jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel!
Edit
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.