HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.05.19. 11:41 YouOnLine

3 recept amivel félturbózhatod női energiáidat!

Ha táplálkozásunkkal hathatunk külsőnkre, bőrünkre vagy éppen a hajunkra, miért ne próbálnánk meg egészségünk szolgálatába állítani az egyes élelmiszereket?

 

Étrendünkkel enyhíthetjük a kellemetlen premenstruációs tüneteket, a változáskori hőhullámokat, megelőzhetjük a cisztákat, miómákat. Vannak kifejezetten nőbarát élelmiszerek (mint például a káposztafélék, hagyma, retek) és a babfélék - ezekkel dolgoztunk most.

 

Babsaláta

A bab gazdag fehérjeforrás, vitaminokban és ásványi anyagokban dús. Az adzuki bab, a csicseriborsó és a fekete bab erősítik a reproduktív szerveket, stabilizálják a hormonegyensúlyt, megszüntetik a kellemetlen hőhullámokat.

1 (8).jpg

Hozzávalók:
• 1 konzerv fehér bab
• 1 konzerv vörös bab vagy adzuki bab
• 20 dkg kelkáposztalevél
• 1 fej lila hagyma
• 1 kígyóuborka
• 2-3 fej hónapos retek
• petrezselyem
• oregánó
• só, bors
• 2 evőkanál repceolaj (vagy olíva)
• 2 evőkanál citromlé
• 1 kiskanál rizsszirup (vagy méz)


A konzerv babokat csepegtessük le. Ha száraz babot használunk, előző este hideg vízbe áztassuk be, másnap főzzük puhára. A kelkáposztát szedjük leveleire, vágjuk ki belőle középen a keményebb, eres részeket, majd hajtsuk félbe, és szeleteljük fel 1 centis csíkokra. Tegyük lobogó forró vízbe, majd 2 perc után vegyük ki. Csepegtessük le.

Szeleteljük fel a többi zöldséget: az uborkát félhold alakúra, a hagymát és a retket vékony szeletekre. Keverjük össze a kelkáposzta leveleivel és adjuk hozzá a kétféle babot. Hintsük meg oregánóval, felaprított petrezselyemmel. Az öntethez keverjük össze a citromot az olajjal, majd a rizssziruppal (vagy mézzel), fűszerezzük sóval, borssal.

 

 

Csicseriborsós tészta

A csicseriborsó B-vitaminban, folsavban gazdag, vastartalma növeli az energiát. Nagyon hasznos menstruáció vagy terhesség idején fogyasztani. 
A kalcium felszívódását segíti napi egy evőkanál pirított szezámmag, ezt szórjuk salátára vagy tésztára.

 

2 (10).jpg

 


Hozzávalók:
• 25 dkg csigatészta
• 1 konzerv csicseriborsó
• 1 póréhagyma
• 1 konzerv kukorica
• 1 maréknyi zöldbab
• 1 sárgarépa lereszelve
• 2-3 shíitake gomba
• só, bors
• oregánó
• 1-2 kanál növényi olaj
• negyed citrom leve
• 1-2 kiskanál szezámmag

Lobogó forró vízben főzzük ki a tésztát. Kevés olajon pároljuk meg a felkarikázott póréhagymát. Adjuk hozzá a felszeletelt shíitake gombát, a zöldbabot és a reszelt sárgarépát, és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval. Amikor a zöldségek megpuhultak, tegyük hozzá a csicseriborsót és a kukoricát, és forgassuk össze. Locsoljuk meg kevés citromlével, és ezt a zöldségalapot keverjük össze a kifőtt tésztával.

Tipp: Olcsóbban kijövünk, ha száraz csicseriborsóból készítjük. Ebből elég 10 dkg, előző este hideg vízben beáztatva. Másnap 1-2 óra alatt puhára fő. 

 

Alma-szeder kompót kölespudinggal

Az édes íznek általában relaxáló, nyugtató hatása van, de nem mindegy, hogy mivel érjük azt el. Könnyed édesítő a rizsszirup vagy a kukoricaszirup, esetleg malátaszirup, ezek már a nagyobb élelmiszerüzletek bio/natúr részlegén is megtalálhatók. A köles pedig kiváló kötőszövet-erősítő gabona.

 

4 (7).jpg


Hozzávalók:
• 10 dkg köles
• kb. 6 dl víz
• 1 csipet só
• 1 db nagy alma, meghámozva
• 2 dl víz
• 5 evőkanál rizsszirup
• 1/2 bögre szeder
• 1 kiskanál reszelt gyömbér leve
• ½ kiskanál fahéj
• kevés citromlé

Főzzük krémesre a kölest nagyjából háromszor annyi vízben, a só hozzáadásával. Közben tegyük fel a vizet és a rizsszirupot főni, amikor forr, adjuk hozzá a feldarabolt almákat. Néhány perc után adjuk hozzá a szedret is. Ízesítsük fél citrom levével, a reszelt gyömbér kifacsart levével és a fahéjjal.
A kompótot a kölesre öntve, és azzal jól elkeverve tálaljuk. 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása