HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.06.08. 10:26 YouOnLine

A tökéletes töltött paprika receptje

A friss, húsos paprikába töltött fűszeres hús jó sok paradicsommal az igazi.

A töltött paprika a nyári szezon egyik kedvenc étele, friss alapanyagokból igazán finom lesz, és már az illata is mennyei.Főtt krumplival vagy friss kenyérrel isteni, de gyakorlatilag mindenféle körettel fogyasztják.

 

 

Töltött paprika

paprika_nagy.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 60 dkg darált sertéshús

  • 6-7 tv paprika

  • 1 tasak gyorsrizs - vagy 13 dkg rizs

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 1 vöröshagyma

  • 1 tojás

  • 1 evőkanálnyi pirospaprika

  • só, frissen őrölt bors

 

A paradicsomszószhoz:    

 

  • 1 kg érett paradicsom  

  • 6 dl víz

  • 5 evőkanálnyi vaj  

  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom 

  • 1 vöröshagyma   

  • 1 kis csokor friss petrezselyem

  • só, cukor

 

Elkészítés ideje:

 

110 perc.

 

Elkészítés menete:

 

A rizst főzd készre, amíg rotyog, addig pedig készítsd elő a paradicsomszószt. A paradicsomokat vágd nyolcadokra, a hagymát kockázd fel, egy nagyobb lábasban tedd őket, fél deci víz és a vaj társaságában, majd kis lánggal gyújts alájuk, és fedő alatt főzd addig, amíg a paradicsomok szét nem mállanak, az egyben maradt darabokat pedig fakanállal nyomkodd szét. Cukorral és sóval ízesítsd, hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Ha szereted az ízét, egy kis fej zellert is főzhetsz bele, ezt a paradicsommal és a hagymával egy időben tedd a lábasba. Ha a rizs már kész, a szósz pedig rotyog, készítsd el a tölteléket is.

Ehhez tedd egy tálba a darált húst, a már megfőtt rizst, üsd hozzájuk a tojást, reszeld rájuk a fokhagymát, sózd, borsozd, és add hozzájuk a pirospaprikát is. Dolgozd össze az egészet jó alaposan. A paprikákat csumázd ki, vágd le a végüket, és töltsd meg őket a töltelékkel.

Ha minden paprikát megtöltöttél, a maradék húsos masszából formálj golyókat. Ha mindez megvan, és a paradicsomok is szétmállottak, öntsd fel őket vízzel, add hozzájuk a sűrített paradicsomot és a petrezselymet, majd tedd az edénybe a már megtöltött paprikákat és a húsgolyókat, és főzd őket készre. Körülbelül 20 perc alatt megfőnek, ekkor vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is az isteni töltött paprikát.

 

További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

 

Forrás: www.femina.hu

 

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása