HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.06.09. 10:48 YouOnLine

3 edzésforma, amit megéri kipróbálni idén nyáron

Unod a súlyzókat az edzőteremben, a futás túl monoton számodra, a hétköznapi aerobikóra pedig már nem dob fel? Ha mégis mozogni vágysz, szívesen dolgoznál combra és popsira, miközben egy órán át jól is érzed magad, akkor a következő három edzésforma neked szól.

 

 

Kangoo

 

A kangoo nem új keletű edzésmódszer, a népszerűsége azonban évek óta töretlen. Ennek az oka valószínűleg az, hogy a 60 perces óra pillanatok alatt elrepül, hiszen jobbnál jobb zenékre zajlik a pörgős edzés. Sifter Timi edző szerint ez a mozgásforma a kicsiktől a nagyokig mindenkinek nagyon hatásos. Remekül javítja a koordinációs képességeket, hiszen a mozgás összehangolja a két agyféltekét, ezen kívül az egyensúlyérzékelést és a ritmusérzéket is fejleszti.

201405283-edzesforma-amit-megeri-kiprobalni.jpg

 

Mire jó?

A dinamikus mozgás javítja a kondíciót, és bár azt hihetnénk, hogy az ugrálás miatt főképp a combok és a popsi dolgozik, a karra is meglepően hat a kangoo. "Mivel az órákon sok a dinamikus karmunka, így ez a testrész abszolút igénybe van véve. Pont ezért kiváló a kangoo az 'integetőháj' ellen - ezzel pedig nagyon sok vendég küzd" - meséli Timi. 

 

 A-Dance, a XXI. század hastánca

 

A lüktető ritmusok forró mozdulatokkal társulnak, amit hastánc- és folklórelemekkel ötvöznek. Az A-Dance a legújabb, egyiptomi stílusra épülő tánc, melyet Tóth Bea Amaraya világhírű hastánc mestertanár hozott Magyarországra egyenesen Egyiptomból. Ebben a teljesen új mozgásformában a jógaelemeket tartalmazó bemelegítés ellazítja a testet és felkészíti a szellemet, majd a dinamikus, intenzív tánc megmozgatja az összes izomcsoportot. Az A-Dance laza, bulizós mozgás, megjelennek benne a hiphop, a street dance, a showtánc és a reagetton elemei. A hastánc nagy hullámai jellemzik, de tartalmaz kecses csípőmozdulatokat is. A jógával való kombinálás miatt lazává tesz, nyújtja az izmokat, jelentőséget kap a csukló, a könyök, a váll.

 

201405273-edzesforma-amit-megeri-kiprobalni1.jpg

 

 

Mire jó?

A mozgásformától karcsúsodik a derék, a mell, a comb felső része. A fenék kerek marad, a vádli és a térd részről pedig lemegy a felesleg. Leginkább azoknak ajánlott, akik szeretnék megőrizni a frissességüket, és fiatalosak szeretnének maradni. 

 

Salsa fitness

Te is valami vidám dologra vágysz, amely jókedvre derít, felpezsdít, esetleg még az edzéseid közé is remekül beillesztheted? Próbáld ki a latin tánc alapú fitneszórák autentikus irányzatát, a Salsa Fitnesst! Osvaldo Zequeira kubai származású aerobikoktató 2011-ben indította el a Salsa Fitnesst, mely kezdők számára is követhető, egyszerű tánckoreográfiákra épülő dinamikus óra, a kubai salsa, a merengue, a bachata, a cha-cha-cha, az afrokubai rumba, a mambo és a reggaeton alaplépéseivel. Az órákat fergeteges hangulat jellemzi, hiszen a latin ritmusok pillanatok alatt elvarázsolják a résztvevőket. Nincs szükség tökéletes tánctudásra, az óra végére a zene egészen biztosan magával ragad, kellemesen fáradt és biztosan jókedvű leszel!

 

201405273-edzesforma-amit-megeri-kiprobalni2.jpg

 

Mire jó?

A jó hangulat mellett a cél minden testrész – különösen a csípő-, derék-, kar- és combizmok – átmozgatása és az állóképesség fejlesztése, de emellett a tánclépések elsajátítása, a ritmusérzék fejlesztése is hangsúlyos eleme ennek az óratípusnak.

 

 

Forrás: www.life.hu

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása