Ha június akkor eper és málna szezon van, Érdemes ilyenkor friss gyümölcsből készíteni süteményt, desszertet.
Előkészítés: 1 éjszakányi áztatás
Elkészítés: 25 perc + hűtés
Hozzávalók (egy 18 centis tortaformához):
Az alaphoz:
• 1 csésze dió (a csésze 2,5 decis)
• 12 szem datolya kimagozva és 10 percre meleg vízbe áztatva
• csipet tengeri só • kevés hideg víz (ha szükséges).
A krémhez:
• 2 csésze kesudió (egész éjszakára, de legalább 4 órára beáztatva)
• 2 citrom leve
• 1 vaníliarúd kikapart magjai
• 1/3 csésze kókuszolaj (a kókuszzsír felolvasztva 26 fok felett már olvad, ne hevítsd túl!)
• egyharmad csésze agávészirup (bioboltokban, drogériákban kapható) vagy méz
• 10–15 deka málna (pár szemet mindenképpen tegyél félre a díszítéshez).
1. Az alaphoz tedd késes robotgépbe a hozzávalókat és daráld olyan finomra, hogy ha kiveszel belőle egy kisebb darabot, akkor álljon össze a kezedben. Ha szükséges, adj hozzá 1 evőkanál vizet, hogy jobban formázható legyen. Kanalazd a tortaforma aljára és jól nyomkodd le, majd tedd hűtőbe.
2. A krémhez a málna kivételével öntsd egy nagy teljesítményű turmixgépbe a hozzávalókat
(a kesudiót a víz nélkül!). Addig keverd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz, ez pár perc után következik be.
3. A krém egyharmad részét kanalazd rá az alapra és tedd a mélyhűtőbe. A maradék krémhez add hozzá a málnát és keverd ezt is simára, majd kanalazd a tortára, simítsd el és tedd vissza a mélyhűtőbe 3 órára.
4. Tálalás előtt 10 perccel vedd ki és óvatosan pattintsd le a széléről a tortaformát. A tetejét díszítsd pirított kesudióval, friss málnával.
Forrás: www.evamagazin.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.