HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.06.10. 09:02 YouOnLine

Itt a málna szezon! Málnatorta sütés nélkül.

Ha június akkor eper és málna szezon van, Érdemes ilyenkor friss gyümölcsből készíteni süteményt, desszertet. 

 

Előkészítés: 1 éjszakányi áztatás
Elkészítés: 25 perc + hűtés

64570.nyers_malnas_torta.w.jpg

Hozzávalók (egy 18 centis tortaformához):

Az alaphoz:
• 1 csésze dió (a csésze 2,5 decis) 
• 12 szem datolya kimagozva és 10 percre meleg vízbe áztatva 
• csipet tengeri só • kevés hideg víz (ha szükséges).

A krémhez: 
• 2 csésze kesudió (egész éjszakára, de legalább 4 órára beáztatva) 
• 2 citrom leve 
• 1 vaníliarúd kikapart magjai 
• 1/3 csésze kókuszolaj (a kókuszzsír felolvasztva 26 fok felett már olvad, ne hevítsd túl!)
• egyharmad csésze agávészirup (bioboltokban, drogériákban kapható) vagy méz 
• 10–15 deka málna (pár szemet mindenképpen tegyél félre a díszítéshez).

1. Az alaphoz tedd késes robotgépbe a hozzávalókat és daráld olyan finomra, hogy ha kiveszel belőle egy kisebb darabot, akkor álljon össze a kezedben. Ha szükséges, adj hozzá 1 evőkanál vizet, hogy jobban formázható legyen. Kanalazd a tortaforma aljára és jól nyomkodd le, majd tedd hűtőbe.

2. A krémhez a málna kivételével öntsd egy nagy teljesítményű turmixgépbe a hozzávalókat 
(a kesudiót a víz nélkül!). Addig keverd, amíg sima, krémes állagot nem kapsz, ez pár perc után következik be.

3. A krém egyharmad részét kanalazd rá az alapra és tedd a mély­hűtőbe. A maradék krémhez add hozzá a málnát és keverd ezt is simára, majd kanalazd a tortára, simítsd el és tedd vissza a mélyhűtőbe 3 órára.

4. Tálalás előtt 10 perccel vedd ki és óvatosan pattintsd le a széléről a tortaformát. A tetejét díszítsd pirított kesudióval, friss málnával.

 

Forrás: www.evamagazin.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása