Szerda van és Edit elárulja, hogy maradjon friss az olívaolaj vagy miért hasznos a citrom. Edit hétről hétre olyan apró titkokat árul el amellyel gyorsan, egyszerűen és olcsón megoldást nyújt különböző házi praktikákhoz.
Mára a következő 5 tippet hoztam Nektek:
Hogy friss maradjon az olívaolaj:
- Tegyünk az üvegbe egy kockacukrot!
- Az avas olajba öntsünk tiszta szeszt vagy rumot, zárjuk le. Három nap múlva elmúlik az avas íz.
A fokhagymáról pár szó:
- Ne tároljuk hűtőben! Ha szeretnénk tartósítani, lehántolás után mélyhűtőbe tegyük.
- A meghámozott fokhagymát tegyük olajba és úgy tároljuk a hűtőben. Zamata, frissessége megmarad és az olaj is különleges ízű lesz!
A citrom hasznossága:
- Több levet ad a citrom, ha kifacsarás és felvágás előtt az asztal lapján görgetjük.
- Tovább marad friss a citrom, ha a hűtőben a citromba dugott fogpiszkálóval tároljuk: a kellő mennyiségű levet kinyomjuk, majd használat után visszadugjuk a fogpiszkálót.
- Néhány csepp citromlé visszaadja az ételek frissességét.
- A bolti majonéz is ízletesebb lesz citromlével.
Hogy a cipőfűző tartós legyen:
- Az első használat előtt áztassuk pár órára híg ragasztóoldatba. Duplára fog növekedni a tartóssága.
- Az elrongyolódott cipőfűzővéget fessük be színtelen körömlakkal. Újra használható lesz!
Hogy a mosott ruha lágy és illatos legyen:
- Az utolsó öblítővízbe tegyünk egy csésze ecetet. Ez a legolcsóbb és legkézenfekvőbb öblítőszer.
- A kézi mosáshoz elengedhetetlen az ecet. Semlegesíti a szappanszagot és felfrissíti a színeket!
Kellemes hetet kívánok, vigyázzatok a rendre és a tisztaságra!
Jövő szerdán is várlak Titeket a tippjeimmel! :-)
Edit
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.