(Ez a recept 20 perces, ha készen veszed a – friss vagy mélyhűtött – leveles tésztát. Általában nem vagyok a készételek híve, de tudom, hogy sokszor a praktikum is helyet követel magának a szempontok között.)
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (friss vagy mélyhűtött)
3 evőkanál sárgabarack-lekvár
10-12 db érett, felezett sárgabarack (más gyümölccsel is készíthetjük)
ugyanennyi felezett dióbél
porcukor (a tetejére)
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
Akár friss, akár mélyhűtött leveles tésztát használunk, előkészítésénél mindig a csomagoláson feltüntetett módon járjunk el. Most is ezt tegyük.
Ezután a tésztalapot egy tepsibe simítjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme is legyen, és megkenjük a baracklekvárral.
A felezett sárgabarackokat vágott felükkel felfelé rásorakoztatjuk, és a magok helyére felezett dióbelet teszünk. Az egészet jól megszórjuk porcukorral, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.