HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.07.08. 13:02 YouOnLine

Barackos lepény 20 perc alatt

(Ez a recept 20 perces, ha készen veszed a – friss vagy mélyhűtött – leveles tésztát. Általában nem vagyok a készételek híve, de tudom, hogy sokszor a praktikum is helyet követel magának a szempontok között.)

,két cica konyhája édesség,barackos édesség recept,édesség barackos lepény,20 perces édesség,20 perces barackos lepény,

Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta (friss vagy mélyhűtött)
3 evőkanál sárgabarack-lekvár
10-12 db érett, felezett sárgabarack (más gyümölccsel is készíthetjük)
ugyanennyi felezett dióbél
porcukor (a tetejére)

 

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 
Akár friss, akár mélyhűtött leveles tésztát használunk, előkészítésénél mindig a csomagoláson feltüntetett módon járjunk el. Most is ezt tegyük. 
Ezután a tésztalapot egy tepsibe simítjuk úgy, hogy 2 cm-es pereme is legyen, és megkenjük a baracklekvárral.
A felezett sárgabarackokat vágott felükkel felfelé rásorakoztatjuk, és a magok helyére felezett dióbelet teszünk. Az egészet jól megszórjuk porcukorral, és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Szöveg és fotó: Bezselics Ildikó / ketcicakonyhaja.blog.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása