A bajai mellett a szegedi halászlé a legnépszerűbb idehaza, készítsd el mindkettőt!
Egy jól sikerült, sűrű, friss halból készült halászlénél nem is kell jobb ebéd, mellé egy jó pohár vörösbor vagy rosé passzol, és persze a jó társaság.Előbb-utóbb mindenki megtalálja a saját ízlésének legjobban megfelelő változatot, próbálgasd te is, hogy neked hogy ízlik a legjobban!
Szegedi halászlé
Hozzávalók:
-
2,5 liter víz
-
1 kg vegyes - csuka, ponty, busa - halszelet
-
50 dkg pontyfilé
-
halikra, tej - ízlés szerint
-
6 evőkanálnyi pirospaprika
-
4 közepes vöröshagyma
-
2 tv paprika
-
2 paradicsom
-
só, egy kanálnyi egész bors
-
zsiradék a hagymához
-
ízlés szerint csípős paprika vagy paprikakrém
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A halszeleteket - vagy akár fejet, uszonyt - tisztítsd meg, darabold fel, majd tedd félre. A hagymát kockázd fel, és zsiradékon fonnyaszd meg. Amíg szépen összeesik, darabold fel a paprikát, paradicsomot. Egy közepes lábasba tedd a megfonnyasztott hagymát, a halszeleteket, a paprikát, a paradicsomot és a fűszereket, és körülbelül öt-hat deci vízben főzd őket addig, amíg a hal húsa a szálkákról le nem fő.
Ha ez megvan, akkor passzírozd át az így kapott levet egy nagyobb lábasba. A halfilét darabold fel ízlés szerint, tedd a passzírozott lébe, öntsd fel a maradékvízzel, ízesítsd még hangulatod szerint, tedd bele a csípős paprikát és a belsőségeket, majd főzd készre 15-20 perc alatt, akkor jó, ha a hal húsa puhára főtt, addigra minden jó lesz benne.
Forrás: www.femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.