HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.08.07. 15:12 YouOnLine

A tökéletes kovászos uborka receptje

A nyár egyik jellegzetes darabja a frissen készült, isteni savanyúság, a kovászos uborka.

A jellegzetes nyári ételek - mint a bográcsban készült fűszeres pörköltek vagy a grillezett húsok - mellé az egyik legjobb savanyúság, amit csak készíthetsz, a kovászos uborka, aminek senki sem tud ellenállni.

kovaszos_uborka_nagy.jpg

A jó végeredményhez elengedhetetlen a sok napsütés, ezért csak akkor állj neki, ha szinte biztosan verőfényes napok következnek.

 

 

 

Kovászos uborka

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy dunsztos üveg, 5 literes
  • 2,5-3 kg kovászolni való uborka
  • 1 nagy csomag kapor
  • kenyérhéj a fedéshez
  • fokhagyma

 

Elkészítés ideje: 3-4 nap

Elkészítés menete

Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a kapor felét. Ezután állítsd bele az uborkákat, ha kész az első réteg, tegyél melléjük két-három gerezd fokhagymát, majd jöhet a következő adag uborka, mellé pedig a fokhagymák - ezt ismételd addig, amíg el nem fogy az alapanyag. Ha ez megvan, és betelt az üveg, melegíts langyosra annyi vizet, amennyi majd ellepi, tegyél bele három evőkanálnyi sót, és öntsd fel vele az üveget.

Miután ezzel is kész vagy, már csak a tetejére kell tenned a kaprot, majd befedni kenyérhéjjal.

Zárd le jól az üveget, tedd napos helyre, és hagyd is ott három napra. Ha letelt ez az időszak, kóstold meg, hogy már megfelelő-e az íze. Ha igen, akkor kész is van, ha még nem, akkor még egy napot maradhat. 

Készítsd magad!

Nem kell a boltba menni a következő finomságokért, otthon is összedobhatod őket, biztosan finomabbak és egészségesebbek lesznek!

Forrás: femina.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása