HTML

wine200x150.jpg

YouOnLine

Elfoglalt nő vagyok, de mindent tudok, mert You - t olvasok! Röviden a legjobbak…a tenyeremben! Tájékozódj pillanatok alatt! Sorban álláskor, a városban ingázva vagy amíg lefő a kávé; nem unatkozol többé.

you_cipo_android2_big.png

 

you_cipo_windows2_big.png

 

you_cipo_APPLE2_big.png

 

you_cipofacebook.jpg

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Partnereink

 

up_up220_80.png

 

karolyi-etterem_logo_220x200.png

emberkés logó.jpg

 wineup220x80_szürke.png

hi_logo.jpg

pop_dal_logo.jpg

wine200x150.jpg

2014.04.03. 10:06 YouOnLine

A 6 leggyakoribb házassági probléma és megoldás

 

Sok pár küzd nap mint nap problémákkal, de ezek nem szabad váláshoz vezessenek. A házassági problémák kezelése azonban nagyon nehéz, hisz sok különböző forrásból származhatnak a konfliktusok.

 

a-6-leggyakoribb-hazassagi-problema-es-megoldas-112605_bigger.jpg.pagespeed.ce.1yVi6USOWQ.jpg

Az alábbiakban megismertetünk a leggyakoribb házassági problémák forrásával és megoldásával.

 

Pénz

A stressz és a veszekedések nagy részben a pénzproblémák miatt születnek. Általánosságban elmondható, hogy a pénz az emberek legsötétebb oldalát hozza elő. A mai nehéz gazdasági viszonyok mellett pedig még nehezebb megtalálni lelki egyensúlyunkat. Tény, hogy a pénzügyi stressz egymásnak ugrasztja az embereket. Például amikor az egyik fél gyakran hangsúlyoz bizonyos pénzkérdéseket, a partnerben negatívan reakciók születnek.

Hogyan kezeljük?
Először is próbáljunk higgadtak maradni, hogy tisztán tudjunk látni. Mindkettőtöknek a probléma megoldására kell fókuszálnotok, és közös csapatmunkával kihozni a lehető legjobbat az adott helyzetből. Ha szükséges segítséget is kérhettek egy pénzügyi szakembertől, aki új, friss ötleteket adhat. Még ha frusztráltak is vagytok, próbáljatok kapcsolatot teremteni, beszélgetni, kényeztetni egymást - a legegyszerűbb módja újra megtalálni egymásban a szerető társat.

Gyerekek

A gyerekek egészségével, neveltetésével kapcsolatos problémák gyakori veszekedés források a házastársak közt. A gyerekek csodálatosak, hatalmas ajándékai életünknek. Azonban számos stresszforrást hoznak életünkbe, amit meg kell tanulnunk kezelni. A gyermek több felelősséget igényel, megváltoznak a szerepek, ez pedig számos ellentétet hozhat ki a felekből.

Hogyan kezeljük?
Bármi is történjen az elsődleges célunk az legyen, hogy a gyermeket megóvjuk a stressztől és idegességtől. Higgadtan vitassuk meg a problémát házastársunkkal és találjunk rá megoldást. A veszekedéseknek, esetleg testi bántalmazásoknak felmérhetetlen káros hatása lehet a gyermekekre, akik magukkal cipelik a terhet egész életük során. Ezért konfliktusainkat ne a gyermek szeme és füle hallatára oldjuk meg, és tartózkodjunk a hangos, harcias viselkedéstől.

A mindennapi stressz

A hétköznapi stressznek nem kellene pecsétet nyomnia házastársi kapcsolatunkra, de az igazság az, hogy a feszült viselkedés poteciális konfliktusokhoz vezet. A mindennapi stressz érzelmileg lemerítheti a párokat.

Hogyan kezeljük?
A stresszt a legkönnyebben türelemmel és optimizmussal gyűrhetjük le. Meg kell találnunk azokat a foglalkozásokat/szokásokat, amelyek megnyugtatnak minket és párunkat. Lehet ez egy forró fürdő, esti séta, torna, filmezés, romantikus vacsora - a lényeg, hogy vissza tudjunk zökkenni a normális kerékvágásba.

Időbeosztás

A túlságosan zsúfolt időbeosztás miatt gyakran kezdünk veszekedésbe. Az idő az egyik legnagyobb idegesség-forrás. Gyakran olyannyira eltemetkezünk az idővel való versenyfutásba, hogy nem marad elég időnk aludni, táplálkozni és ÉLNI. A munkába való temetkezés pedig előbb-utóbb káros házastársi életünkre is - nem marad idő a szeretteinkre, kivonjuk magunkat a mindennapi családi életből. Végül, ha nem működnek együtt a dolgok, akár válás is lehet belőle.

Hogyan kezeljük?
Nincs az a kötelezettség a világon, ami feljogosíthatna, hogy ne törődj családoddal. Minden nap szánnod kell néhány órát a családi életre is. Ez alatt a közös vacsorákat, beszélgetéseket, pihenéseket értjük, amelyek közelebb hoznak egymáshoz mindenkit.

Kevés kommunikáció

Ahogy a mondás is tartja, "néma gyereknek az anyja sem érti a szavát". Ha nem meséled el párodnak, mi foglalkoztat és mi az ami bánt, akkor nem érti meg pillanatnyi viselkedésedet. A házasság mindkét felet dupla erőssé teszi. Együtt sikerül problémákat megoldani, de ennek elsődleges feltétele a kommunikáció. Gyakran előfordul, hogy nap-nap után a házastársak alig szólnak egymáshoz. Ez talán a kapcsolat ellaposodását jelenti? A beszélgetések hiánya elhidegüléshez és váláshoz is vezethet.

Hogyan kezeljük?
A sikeres házassági kommunikációhoz meg kell tanulnunk figyelni a másikra és arra fókuszálni, amiről beszél. Értsük meg az ő álláspontját is és hagyjuk elmondania mindazt, ami a lelkét nyomja. Ne kritizáljunk - még ha nem is értünk egyet vele, próbáljuk megérteni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne álljunk ki saját nézőpontunk mellett, egyszerűen csak hallgassuk meg a párunkat is. Hogy ne fajuljon veszekedésbe a beszélgetés, a mondatokat mindig "Én"-nel kezdd, ne "Te"-vel. Így tudtára adhatod nézőpontodat anélkül, hogy személyes támadásnak vegye.

Rossz szokások

Néha a legegyszerűbb módja a házastársi problémák megoldásának, ha változtatni próbálunk szokásainkon. Az emberek mindig tudatosan cselekednek: kicsinyes dolgokon vitatkoznak, kritizálnak, nem hagyják a másikat szórakozni stb. Ezek azonban negatív szokássá is válhatnak, amit el kell tudni kerülni.

Hogyan kezeljük?
Hallgassuk meg párunkat, amikor elmondja, mely rossz szokásainkat viseli nehezen és próbáljunk javítani rajtuk. A házasság a jó együtttműködésről is szól és az egymáshoz való alkalmazkodásról. Ha nem vagyunk hajlandóak kicsit idomulni valakihez, nehéz évek várnak ránk. Mindeközben persze ne adjuk fel egyéniségünket, ne akarjunk más emberré válni. Tegyünk különbséget az egyéniségünkből fakadó szokások közt és a valóban rossz szokások közt. Ha például a videojáték a mániád, csináld, de ne akkor, amikor feladataid lennének.

Szerencsére minden házastársi problémára van megoldás, csak dolgozni kell rajta. Ha már csak egy kicsit próbálunk változtatni, az dinamikus változást hozhat az egész kapcsolatra, és a kívánt pozitív eredményeket vonhatja maga után. További boldog házasságot kívánunk!

Ha szeretnél még több párkapcsolati cikket olvasni, akkor töltsd le doX Youapplikációnkat!

 

 

 

 

Az alkalmazást itt találod:

Android:
http://bit.ly/doxyouandroid

Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows

Forrás: www.bien.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szerelem/kapcsolatok


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása