Aki a palacsintát szereti, rossz ember nem lehet, tartja a végtelenül bölcs mondás.
Áfonyás-krémsajtos palacsinta
Hozzávalók:
20 dkg áfonya
20 dkg liszt
17 dkg krémsajt
2,5 dl tej
3 evőkanálnyi citromlé
2 tojás
3 teáskanálnyi olvasztott vaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
1/2 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 csipet só
1 rúd vanília
1 citrom héja
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Mint ahogyan az összetevőkből is láthatod, ez nem a megszokott palacsintatészta lesz, de ne csüggedj, az íze kárpótolni fog az első ijedelemért. Kezdd azzal, hogy a tejbe teszel egy evőkanálnyi citromlevet, és félreteszed. Ezután a száraz összetevőket mérd ki egy tálba, tehát a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat szedd ketté. Egy másik tálban keverd össze a citromos tejet, a tojások sárgáját a krémsajttal, a maradék citromlével és a citromhéjjal, na meg persze kapard hozzájuk a vaníliát is. Keverd össze őket jó alaposan, majd folyamatos keverés mellett szórd hozzájuk a száraz összetevőket is.
A tojásfehérjéket verd fel, de ne teljesen keményre, majd add a krémhez őket. Ha túl sűrű lett, akkor egy kis tejjel hígítsd, ha túl sűrű, használj még egy kis lisztet. Forrósíts fel egy serpenyőt, aztán állítsd alatta közepesre a lángot, és önts rá egy palacsintányi adagot a masszából, folyasd szét a serpenyőben, majd szórj rá pár áfonyát és önts rá egy kisebb adag masszát. Ha már megsült annyira, hogy meg tudd fordítani, fordítsd meg, aztán egy perc múlva szedd tányérra. Ezt a folyamatot ismételd, amíg a massza el nem fogy.
További receptötleteket találsz applikációnkon. Töltsd le egyszerűen, ingyen, innen!
Android:
http://bit.ly/doxyouandroid
Windows Phone:
http://bit.ly/doxyouwindows
Forrás: femina.hu
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.